Datum objave: 02. Veljača 2023

VELEUČILIŠTE ŠIBENIK / Raspisan natječaj za dekana, akutalnom mandat istječe u listopadu ove godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Raspisan je natječaj za dekana Veleučilišta u Šibeniku i to ovog puta samo u Narodnim novinama. Na službenim stranicama Veleučilišta nismo ga uspjeli pronaći.

Sadašnjem dekanu dr.sc. Ljubi Runjiću mandat ističe u listopadu ove godine.

Izabran je u listopadu 2019. godine kada mu je potporu dalo 35 prisutnih članova Stručnog vijeća Veleučilišta u Šibeniku, a nakon toga ga je jednoglasno podržalo Upravnog vijeće. Vjerojatno će dobiti i novi mandat.

Ljubo Runjić rođen je 12. travnja 1984. u Splitu. Godine 2002. završio je V. gimnaziju Vladimir Nazor iz Splita, a 2006. diplomirao je na Pravnom fakultetu u Splitu. Usavršavao se 2012. na Haaškoj akademiji za međunarodno pravo. Godine 2015. na Pravnom fakultetu u Zagrebu obranio je doktorsku disertaciju te stekao akademski stupanj doktora znanosti iz znanstvenog područja društvene znanosti, znanstvenog polja pravo, znanstvene grane međunarodno pravo.

Od 2008. do 2012. zaposlen je kao asistent na Upravnom odjelu Veleučilišta u Šibeniku, od 2012. do 2017. kao predavač, a od 2017. kao viši predavač na istom Odjelu gdje izvodi sljedeće kolegije: Upravni sustavi, Osnove međunarodnog prava, Upravni i pravni sustav EU  te Pravo međunarodnih organizacija. Autor je dvije knjige – Međunarodnopravni subjektivitet međunarodnih organizama u suvremenom međunarodnom pravu (2016.) i Pravo međunarodnih organizacija (2019.) te više znanstvenih i stručnih radova iz područja međunarodnog prava.

Postupak je tek počeo, a na kraju će se vidjeti koliko je kandidata zainteresirano za ovu funkciju. Na prošlim izborima na natječaj se javilo četvero kandidata. 

Iz kategorije: Vijesti