Datum objave: 02. Veljača 2023

PREKINUTA SJEDNICA / Županijska skupština ostala bez kvoruma zbog Petrininih prepucavanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Prekinuta je zbog nedostatka foruma današnja sjednica Županijske skupštine i to za trajanja Aktualnog sata. Poznato je da su vijećnici HDZ odbili doći na sjednicu nezadovoljni stanjem u Županiji I nefunkcioniranjem županijske vlasti, kako bi aktualna koalicija na vlasti pokazala ima li ili nema kvorum za rad. U početku ga je imala jer je na sjednici osim vijećnika koalicije bio Florijan Žižić iz redova Hrvatskih suverenista  koji je i sudjelovao na Aktualnom satu, ali je nakon što su je Stipe Petrina, predsjednik Županijske skupštine počeo napadati i optuživati župana Marka Jelića,a on mu odgovorio na te izjave Žižić napustio sjednicu pa su ostali bez kvoruma.

U početku je sve bilo mirno. Vijećnici su postavljali pitanja. Tako je Florijan Žižić upitao zašto direktor Županijskih cesta nije podnio imovinsku karticu i zašto je kupio novi auto. Župan mu je odgovorio da će to ispitati te ako nije objavio imovinsku karticu da će po Zakonu platiti kaznu.

Postavljeno je i pitanje o tomu zašto Dom zdravlja u Šibeniku još uvijek nema parodontologa koji je nasušna potreba. Doznalo se da župan o tome nije imao pojma dok ga nije obavijestila jedna studentica pa su krenuli to rješavati. Međutim, kako je objasnio Jelić, Dom zdravlja nije mogao raspisati natječaj dok za to radno mjesto nije u županijskom proračunu osiguran novac. Reagirao je Stipe Petrina negodujući zbog toga što to toliko traje te je optužio mjerodavne službe da su interne i da ne rade svoj posao. Upitao je župana zašto donedavni ravnatelj Doma zdravlja Joško Jurić nije dobio otkaz zbog nerada nego ga se premjestilo na drugo radno mjesto. „Eto zbog takvog odnosa mi imamo problema u Županiji i ne idemo dalje. Ne sankcioniraju se službenici i dužnosnici koji ne rade svoj posao”, kazao je .

Kasnije je, dok je odgovarala na jedno od vijećničkih pitanja izvrijeđao revizoricu Hrvojku Bačić optužujući je da je nesposobna da bi kada nije više bilo vijećničkih pitanja on izašao za govornicu i ponovno, po tko zna koji put pisao župana da mu odgovori zašto je njegov ured poslao zahtjev Ministarstvu prostornog uređenja u vezi s građevinskom dozvolom koju je dobio za kompleks koji gradi u zaleđu Primoštena. Zatražio je da se taj zahtjev koji je upućen objavi te je konstatirao kako je rad župana netransparentan. Optužio je župana da laže da je od Ministarstva dobio odgovor da traje istraga u vezi s tim slučajem pa da ne mogu davati nikakve podatke. „To je laž jer se nikakva istraga u vezi s tim ne vodi.” Drugo Petrinino pitanje Županu bilo je zašto se ,dok je bio dekan Veleučilišta u Kninu, potpisivao s titulom prof.doktor koju, kako Petrina, tvrdi nema i sada je više ne koristi.

Župan Jelić je ponovio kako je dobio odgovor iz Ministarstva da se slučaj Petrininih zgrada ispituje te da to ne želi komentirati. U vezi s drugim pitanjem kazao je kako se kada je bio dekan, potpisivao kao profesor doktor jer je to titula koja sodnosi na znanstvenu, akademsku zajednicu, a da je sada ne koristi jer nema veze s njegovom funkcijom župana. "O akademskim titulama uvijek raspravljaju oni koji ih nemaju pa zbog toga valjda pate", spustio je Jelić Petrini.

Petrina je inzistirao na tome da za titulu doktor znanosti Jelić treba biti docent, a da to nije te da nikada nije ni bio predavač na visokoj školi.U tom je trenutku Žižić otiša sa sjednica pa nisu uspjeli stići ni do dnevnog reda na kojem su teme koje su od vitalnog značaja za Šibensko – kninsku županiju i njezine žitelje koji su i ovog puta pali u drugi plan pored međusobne netrpeljivosti upravo onih koji su na vlasti u Županiji. Već viđeno!!!

Iz kategorije: Vijesti