Datum objave: 02. Veljača 2023

ŽUPAN JELIĆ O OPTUŽBAMA / Neću komentirati istrage koje s evode, ali možda Petrina skreće pozornost sa svog problema i opasnosti da mora platiti milijunsku štetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko-kninski župan Marko Jelić uoči sjednice Županijske skupštine osvrnuo se na ozbiljne optužbe predsjednika Skupštine Stipe Petrine za lažiranje titule, potpisivanje sumnjivih ugovora i  isplatu dodataka samome sebi u vrijeme dok je bio dekan Veleučilišta „Marko Marulić” u Kninu. Kazao je da je iznošenje ugovora u javnost ozbiljan prekršaj u vezi sa zaštitom osobnih podataka, a iznio je i sumnju da Petrina to radi kako bi skrenuo pozornost sa svog slučaja gradnje kompleksa u Primoštenu jer bi, ako se dokažu nezakonitosti morao platiti i do 11 milijuna kuna.

"Petrina je kazao kako je nalazom i mišljenjem nadzora Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta od 17. srpnja 2014. godine konstatirano kako je donesena Odluka o isplati dodatka za uspješnost u radu Marku Jeliću u iznosu dvije neto plaće, ali takva odluka nije mogla biti donesena jer nije donesena ni Uredba kojom se utvrđuju kriteriji utvrđivanja natprosječnih rezultata i načina isplate. Riječ je o dvije revizije i nikad nisu utvrdili nepravilnosti. Svi dokumenti koji postoje su prošli javne procedure te unutarnje procedure kao na svim mojim radnim mjestima. Niti jedan dokument kojeg sam donosio nisam ja napisao niti bih uspio, a da nije prošao što treba”, objasnio je Jelić. Dodao je i da je Petrina sam priznao da ovo sve radi zbog njegovog mogućeg izlaska na nacionalne izbore. Na pitanje je li mu se sveti zato što njega nito nije uzeo u obzir odgovorio je da Petrinu jednostavno nitko neće.

Do sada je izlazi u javnost s raznim optužbama. Najprije je prozivao za kriminal bivšeg župana, ali ništa nije dokazano. Onda se uhvatio zajednice sportova i opet promašio, a sada sam ja na tapetu. Znate da se radi o brojnim istragama protiv određenih osoba, a one su sad u problemu i naravno da je ovo standardna devijacija i usmjeravanje na nekog drugog da se fokus izbjegne. U konačnici, neću ja imati štetu od 11 milijuna kuna ako se potvrdi da su moji poslovi bili nezakoniti - nastavio je i dodao:Svi smo mi dovoljno pametni. Ja ne smijem davati izjave za istrage koje su u tijeku niti se smijem miješati. Dobar dio mojih problema proizlazi iz toga što se ne želim miješati i brojni službenici i pročelnici trpe pritiske, ali dok sam ja župan to neće proći. Što se mene tiče, neka se sve provjeri. Ponosan sam na sve što sam radio. Rezultati su vidljivi”.

Iz kategorije: Vijesti