Datum objave: 01. Veljača 2023

KARIJERE / Bivši župan Goran Pauk postavljen na čelo Upravnog vijeća NP Kornati

Diana Ferić
Diana Ferić

Goran Pauk, aktualni voditelj šibenskog Veteranskog centra imenovan je predsjednikom Upravnog vijeća Javne ustanove Nacionalni park Kornati. Potvrdio je to Šibenskom portalu.

Na tu funkciju imenovalo ga je nadležno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Nakon što je izgubio na posljednjim županijskim izborima postao je  voditelj šibenskog Veteranskog centra.

– Danas sam dobio odluku potpisanu od ministra, a još u petak mi je to i najavio na otvaranju Veteranskog centra u Sinju. Za mene to neće biti preveliko opterećenje jer sam ranije bio u puno više takvih tijela. Kornati su i za mene intrigirajući po svojim mogućnostima i onome što bi trebali biti te putu da se do toga dođe koji je ispremrežen s mnogim problemima. Nadam se da ću moći doprinijeti da sve to bude bolje. Nastojat ću detektirati probleme koje treba rješavati i komunicirati sve to s ravnateljem. Na neki način taj mi je teren poznat, kao i želja i volja lokalne sredine. Tu treba doći do vječnog pomirenja jer svaki nacionalni par predstavlja lokalnom stanovništvu i neku vrstu ograničenja i sad tu treba naći kvalitetnu sredinu, balans u kojem žive jedni i drugi – kazao nam je Goran Pauk.

Podsjetimo, nakon izborne pobjede Marka Jelića i primopredaje vlasti u Šibensko-kninskoj županiji, Pauk je do kraja studenoga 2021. godine koristio pravo na naknadu plaće, a od tada nije imao primanja. Na čelu županijske uprave bio je neprekidno 15 godina, a bio je dvaput biran i za predsjednika Zajednice županija Hrvatske, piše Šibenki portal. 

Iz kategorije: Vijesti