Datum objave: 25. Siječanj 2023

PETAR BARANOVIĆ NAPUSTIO REFORMISTE: "Shvatio sam da je to stranka koncentrirana samo na sjeverozapad Hrvatske, a ja želim raditi prvenstveno na boljitku Dalmacije i Šibenika"

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski političar i ribar Petar Baranović napustio je stranku Reformista, kako nam je danas potvrdio. Posebno ističe da razlog nisu nikakva razmimoilaženja ili sukobi već to što je ocijenio da je riječ o stranci koja djeluje regionalno, samo na sjeverozapadu Hrvatske te su na to područje usmjereni I svi projekti, a njega zanimaju prvenstveno Dalmacija I njegov Šibenik.

Došlo je vrijeme da se ide dalje! Odluku koja je u meni zrila već duže vremena, proveo sam neki dan, zatraživši da me se ispiše iz članskog registra NS Reformista! Razlog nije ni ljutnja, ni svađa, već jednostavno gubitak interesa za daljnji rad. Stranka je jednostavno zaživjela na prostoru sjeverozapada Hrvatske, te se više osobno ne vidim u tome! Dosadašnjim kolegicama i kolegama,iskreno želim uspjeha u daljnjem radu, te im se zahvaljujem na nizu ugodnih trenutaka, provedenih zajedno u posljednjih osam godina. Dragi moji, Vama sretno, a meni valja ići dalje, drugim stazama, bližim mom voljenom Šibeniku i Dalmaciji... “, napisao je na svom Facebook profilu.

Rečenica da mu valja dalje stazama bližim voljenom gradu i Dalmaciji upućuje na to da istodobno ne odustaje od političkog djelovanja.

Naravno da ne mislim “objesiti kopačke o klin”. Politika je moja strast i želim se angažirati na boljitku Šibenika i Hrvatske jer to je jedini grad i to je jedina domovina koju imam. RazMišljam  o izlasku na predstojeće lokalne izbore. Vjetar u leđa mi daje i to što sam na proteklim izborima dobio malo manje glasova od Hrvoja Zekanovića, koji je za kampanju imao 200 000 kuna, ili Tonća Restovića iza kojeg stoji cijeli stranački mehanizam. Vidim da u Šibeniku ima prostora za političko djelovanje na principima za koje se ja zalažem, a spreman sam i podržati neke opcije na nacionalnoj razini. Moja je sreća što egzistencijalno ne ovisim o politici i što sam se vratio starom poslu, a i po njemu sam prepoznatljiv i na nacionalnoj razini”, kazao nam je Baranović u telefonskom razgovoru.

Iz kategorije: Vijesti