Datum objave: 25. Siječanj 2023

NEVRIJEME / Hrvatski vatrogasci imaju pune ruke posla zbog nevremena, jakog vjetra i obilnog snijega, a uz to gase i požare na stambenim objektima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski vatrogasci nemaju vremena za predah. Nakon prošlogodišnje borbe s vatrenim stihijama koje su harale duž obale, sada se bore s posljedicama nevremena, jakog vjetra i obilnih snježnih padavina, ali i s požarima na kućama i stambenim objektima do kojih dolazi tijekom sezone grijanja.
Najviše posla vatrogasci imaju na području Primorsko-goranske županihe gdje su na sanacijama šteta i probijanju putova do zametenih naselja angažirane vatrogasne postrojbe iz Rijeke, Malog Lošinja, Crikvenice, Krka, Kraljevice, San Marina i Klane. Samo tijekom proteklog vikenda, dakle tijekom 48 sati, vatrogasci su na tom području imali više od 200 intervencija. Uklanjali su srušena stabla, podizali su oštećene telefonske stupove, raščišćavali putove zametene snijegom te sanirali krovove kuća koji su se urušavali pod teretom snijega, a uz to su se borili i s požarima na stambenim objektima.
Puno posla imali su i na području Virovitičko-podravske županije i posebno Karlovačke gdje u intervencijama sudjeluju vatrogasne postrojbe iz Karlovca, Ogulina, Debele Kose, Duge Rese, Starih Sela, Jurovskog Brod, Žakanje, Vojnića, Cetingrada, Belavića i Generalskog Stola.
Zahvaljujući vatrogascima štete se saniraju brzo i učinkovito, a život na nevremenom i snijegom najteže pogođenim područjima brzo se normalizira.

Iz kategorije: Vijesti