Datum objave: 10. Siječanj 2023

NO PANTS SUBWAY RIDE / U 60 velikih svjetskih gradova obilježen No Pants Subway Ride – dan kada se putnici u podzemnoj željeznici voze bez hlača. Zašto se slavi No Pants Subway Ride?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Putnici koji se voze podzemnom željeznicom u više od 60 velikih gradova širom svijeta jučer su obilježili No Pants Subway Ride – dan vožnje podzemnom željeznicom bez hlača. Odaziv na obilježavanje No Pants Subway Ride bio je masovan, a svi sudionici te smješne manifestacije bili su smrtno ozbiljni. Tradiciju dana vožnje podzemnom željeznicom započeo je još 2022. godine Improv Everywhere, grupa za komična događanja iz New Yorka čija su misija masovne šale na javnim mjestima. Improv Everywhere je potpuno apolitičan, a šale koje organizira u pravilu nemaju nikakvog smisla ni poruke.
Za razliku od drugih masovnih šala koje su upriličili No Pants Subway Ride su prihvatili ljudi širom svijeta i počeli ga redovno obilježavati. Zašto se obilježava Dan vožnje podzemnom željeznicom bez hlača nitko ne zna, a to očigledno nije ni važno.
Na No Pants Subway Ride svi sudionici se ponašaju uobičajeno kao i svakog drugog dana s tom razlikom da nemaju hlače, a proslavu su se uključile i žene koje Dan bez hlača obilježavaju tako što se podzemnom željeznicom voze bez suknji.

Iz kategorije: Vijesti