Datum objave: 10. Siječanj 2023

U SPOMEN NA POGINULOG SUBORCA / Šibenski branitelji obišli grob Đanija Majstorovića koji je poginuo kod Velike Glave prije 29 godina

Diana Ferić
Diana Ferić

Dubrovčanin Đani Majstorović poginuo je prije 29 godina, 9. siječnja sa svoje nepune 23 godine, pri izvršavanju borbenih zadaća na bojišnici u šibenskom zaleđu u Velikoj Glavi. Bio je pripdnik 113. brigade HV – a. Njegovi suborci jučer su mu odali počast.

'

"Kao hrvatski branitelj, Đani je bio pripadnik 113. šibenske brigade. Pokopan je u Aleji branitelja u Dubrovniku te je odlikovan Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata. Tradicionalno u čast ovom hrvatskom branitelju, njegovi suborci u pratnji njegove majke Mire Majstorović i obitelji obilaze mjesto njegove pogiblje te polažu vijence i pale svijeće. Tako su i ove godine uprkos lošem vremenu članovi GO Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovnik i UDVDR - Šibenik odali počast poginulom Đaniju polaganjem cvijeća i zapaljenih svijeća na spomen obilježju na Velikoj Glavi, a zatim i na centralnom križu na Velikoj Glavi u čast svim poginulim Vitezovima na tom području", objavili su na Facebook profilu UDVDR -a Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti