Datum objave: 09. Siječanj 2023

REJTING / HDZ ulazi 2023. s pojačanom podrškom birača, SDP lagano pada. Najpozitivniji političar je i dalje Zoran Milanović. Raste popularnost ex predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

HDZ kao uvjerljivo najjača politička stranka u Hrvatskoj ulazi u 2023. godinu, pokazalo je ispitivanje javnog mnijenja, ojačan. Ima sve veću podršku birača koja je porasla za 2 posto. Sada nakon uvđenja eura i ulaska Hrvatske u Schengen za HDZ bi glasovalo 26,5 posto hrvatskih birača. Na drugom mjestu je i dalje SDP iako mu podrška lagano kopni kao i trećoj opciji Možemo! Koja ipak znatno zaostaje za SDP-om, a o HDZ-u da se i ne govori. Možemo! Ima i jaku konkurenciju. To je MOST koji za njim zaostaje tek nekih jedan posto, ali i njemu podrška birača kopni.

Zoran Milanović, predsjednik RH i dalje je najpozitivniji hrvatski političar, a podrška birača mu raste. Na drugom mjestu najpozitivnijih je premijer Andrej Plenković koji je ujedno i najnegativniji hrvatski političar. Negativnim ga smatra čak 28 posto birača. Na drugom mjestu najnegativnijih je predsjednik Milanović, ali njega takvim smatra samo 15,5 posto birača. Na trećem mjestu najnegativnijih je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović, ali s ne tako tragičnih 3,6 posto njemu nesklonih birača.
Zanimljivo je da popularnost raste bivšoj predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović koja bere plodove svog uspješnog pojavljivanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru. Rejting i to znatno, raste i
gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi i to za respektabilnih 3 posto, najviše među svim hrvatskim političarima.

Iz kategorije: Vijesti