Datum objave: 23. Prosinac 2022

IN MEMORIAM / Umro je Massimo Savić. Šibenik ga je volio pjesmom. Ostat će vječni sjaj u tami.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski pjevač Massimo Savić umro je u 61. godini života nakon kratke teške bolesti. Rođen je u Puli 1962. godine, a glazbenu karijeru započeo je 1983. godine kao vođa grupe „Dorian Gray”. Naslovna pjesma s njihovog prvog albuma „Sjaj u tami” postala je bezvremeni hit koji s koljena na koljeno prenose generacije ljubitelja dobre glazbe. Bio je vrhunski pjevač koji je stvrio svoj posebni, topli originalni stil pjevanja.

Karijera mu je doživjela uzlet nakon prvog nastupa na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku 2003. goine. Od tada je redovito nastupao na Šansoni sve do 2010. godine, a 2017. godine postao je laureat Šanson pjevajući u duetu s Nenom Belanom pjesmu „Zar nema više nas”. Šibenska publika ga je voljela – pjesmom. Njegovi šibenski koncert bili su prvorazredni glazbeni događaji koji se pamte.

2010. godine Massimo je pjevao u duetu s Arsenom Dedićem fantastičnu pjesmu "Za jednom kapi čistoga života" skladanu na stihove Gistava Krkleca. Odmah zatim objavio je veliku pjesmu "Iz jednog pogleda" te jedan od najboljih hrvatskih albuma popularne glazbe svih vremena "Dodirni me slučajno". Slijedile su pjesme "Suze nam stale na put", "Ispod nekog drugog neba" "Jedan dan ljubavi", "Zemlja zove oblake", "1000 ljudi", "Neka ti plove brodovi", "Nama se nikud ne žuri", „Jedan potez previše”, a 2020. godine bezvremeni hit „Mali krug velikih ljudi”.

 

Video

Iz kategorije: Vijesti