Datum objave: 23. Prosinac 2022

NEMA PARKIRANJE ZA SVE / Šibenska bolnica uvela pametne rampe koje će propuštati samo one s dozvolom za parkiranje

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon detaljne analize prometovanja i parkiranja u krugu Opće bolnice Šibensko – kninske županije uveo se sustav pametnih rampi kojim će se uspostaviti kontrola nad protokom prometa u bolničkom krugu.

Pametne rampe imaju automatski sustav prepoznavanja registarskih pločica koji omogućuje otkrivanje dozvola vozila te osigurava automatski pristup ovlaštenim korisnicima. Putem pametnog sustava upravljanja parkingom, bolnica će moći lako upravljati bazom podataka registarskih tablica kojom regulira kontrolu ulaza. Koristeći pametne rampe, bolnica definira vozila koja imaju pristup bolničkom krugu i omogućava potpuno automatski ulaz za sve željene korisnike. Sustavom pametnih rampi prometna gužva i fluktuacija vozila bit će značajno manja pa time i zagađenje zraka, ali i zagađenje bukom u krugu bolnice. Osim toga, ovim sustavom će se osigurati nesmetano kretanje vozila hitne pomoći, sanitetskog prijevoza, vatrogasnih vozila i drugih hitnih službi”, kažu u Ravnateljstvu.

Zaposlenici Bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu imat će dozvoljen ulaz i parkiranje u krugu bolnice. Također će biti omogućeno parkiranje onkološkim pacijentima, korisnicima hemodijalize te slabije pokretnim pacijentima koji dolaze na fizikalne terapije. Osim toga, u krug bolnice biti će omogućen ulaz i taxi prijevoznicima.

Uz opravdani razlog, svim pacijentima i taxi prijevoznicima će biti omogućen ulazak u krug bolnice uz prethodno ishođenu dozvolu ravnateljstva.

Na gornjem bolničkom ulazu, kod Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, omogućeno je svim građanima da zaustave vozilo i pristupe zgradi poliklinike. Zgrada poliklinike je pothodnikom (toplom vezom) povezana sa većinom bolničkih odjela. Molimo građane kontinuirano omogućavanje nesmetanog pristupa vozilima Hitne pomoći i Sanitetskog prijevoza Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

„Apeliramo na građane da koriste javna parkirališta koja se nalaze u neposrednoj blizini bolnice (željeznički kolodvor, Ex Izgradnja, parking preko puta hitnog prijema).

S ciljem nesmetanog prometovanja na gradskim prometnicama i izbjegavanja gužvi ispred glavnog ulaza u Bolnicu, molimo građane da ne pokušavaju bez dozvole ući u krug bolnice”, poručuju oz Ravnateljstva šibenske bolnice.

Iz kategorije: Vijesti