Datum objave: 22. Prosinac 2022

PO IZBORU STUDENATA / Diana Mečev, profesorica nekoliko ekonomskih predmeta najbolja je predavačica na VUŠ -u

Diana Ferić
Diana Ferić

Dr. sc. Dijana Mečev najbolji je nastavnik Veleučilišta u Šibeniku za akademsku godinu 2021./2022. prema izboru studenata. U anonimnoj studentskoj anketi 650 studenata Veleučilišta u Šibeniku najveću prosječnu ocjenu (4,90) dalo je profesorici Mečev. Studenti su svoje nastavnike na Veleučilištu ocjenjivali prema četiri kriterija:

1. jasnoći izlaganja sadržaja i programa predmeta te kriterija ocjenjivanja,

2. redovitošću održavanja nastave i konzultacija,

3. primjerenosti načina provjere znanja, te

4. korektnošću ponašanja u komunikaciji sa studentima

"Vrijedi istaknuti da je profesorica Dijana Mečev prošle godine dobila i nagradu za izvrsnost u znanstveno-istraživačkom radu za znanstveno polje ekonomija, dok je ova nagrada samo dodatno potvrdila da se radi o jednom od najperspektivnijih kadrova Veleučilišta.Čestitke najboljem nastavniku Veleučilišta u Šibeniku, a svim studentima hvala na sudjelovanju u izboru najboljeg nastavnika", priopćili su s Velečilišta u Šibeniku

Dijana Mečev rođena je 28. lipnja 1984. godine u Šibeniku, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju Antuna Vrančića. Diplomirala je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 2013. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, a na istom je fakultetu i doktorirala 2019. godine.

Po završetku studija, godinu je dana bila pripravnik u poduzeću „Jolly JBS“ d.o.o. za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam. Od 2008. je zaposlena na Veleučilištu u Šibeniku, gdje je do sada bila birana u suradničko zvanje asistenta i u nastavna zvanja predavača, višeg predavača i profesora visoke škole. U nastavno zvanje profesora visoke škole i na radno mjesto u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje ekonomija birana je u siječnju 2021. godine.

U svom dosadašnjem radu objavila je, samostalno ili u koautorstvu, veliki broj znanstvenih i stručnih radova, udžbenik i nekoliko recenziranih nastavnih materijala. Kao izlagač i moderator sudjelovala je u radu brojnih znanstvenih skupova. Članica je Organizacijskog odbora međunarodne konferencije „Izazovi današnjice“. Bila je recenzentica radova za nekoliko časopisa, kao i recenzentica radova većeg broja međunarodnih znanstvenih konferencija. Bila je voditeljica nekoliko projekta vezanih uz suradnju Veleučilišta u Šibeniku s gospodarskim subjektima i javnim ustanovama.

U okviru izdavačke djelatnosti Veleučilišta je u razdoblju od 2009. do 2013. obnašala dužnost tajnice Uredništva Zbornika radova Veleučilišta u Šibeniku, a od studenog 2013. godine do danas je članica Uredništva i tehnička urednica Zbornika. Aktivno je sudjelovala, ili još uvijek sudjeluje, u radu brojnih povjerenstava i odbora Veleučilišta u Šibeniku.

U cilju osobnog usavršavanja u više je navrata bila na znanstvenom i stručnom usavršavanju u zemlji i inozemstvu.  

 

Iz kategorije: Vijesti