Datum objave: 16. Prosinac 2022

CIKLO TURIZAM / Mediteranska ruta prolazi kroz sedam jadranskih županija, Županijska RA inicirala skup o njezinom unaprijeđenju

Diana Ferić
Diana Ferić

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije putem svog Europe Direct Centra okupila je u Šibeniku, po prvi put, predstavnike svih sedam jadranskih županija kroz koje prolazi Mediteranska, EuroVelo 8 biciklistička ruta i povezuje cijeli obalni i priobalni dio Hrvatske te otkriva brojne kulturne i prirodne dragulje. Cilj je kroz zajedničke aktivnosti i projekte unaprijediti kvalitetu i sigurnost svih dionica te rute kako bi se mogla jače promovirati među ciklo turistima i postati važan hrvatski turistički proizvod.

EuroVelo 8 ili Mediteranska ruta jedna je od 17 transnacionalnih ruta EuroVelo mreže biciklističkih ruta koje povezuju cijeli europski kontinent i protežu se na više od 90.000 kilometara. Cjelovita ruta EuroVelo 8 duga je čak 7.500 km i prolazi kroz deset mediteranskih zemalja: Španjolsku, Francusku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Albaniju, Grčku, Tursku i Cipar.

Hrvatski dio Mediteranske rute posebno je atraktivan s 1.116 kilometara glavnih i 357 kilometara alternativnih dionica. Ta povezuje cijeli obalni, odnosno priobalni dio Hrvatske, od Istre do Dubrovnika, prolazeći kroz sedam županija: Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Zadarsku, Šibensko-kninsku, Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku. Otkrivanje prirodnih i kulturnih dragulja bicikliranje ovom rutom puno je više od pukog okretanja pedal jer biciklisti mogu na 20 glavnih i 8 alternativnih dionica uživat u poznatim destinacijama i atrakcijama, ali i otkriti brojne skrivene dragulje. Na ruti se nalazi osam UNESCO lokaliteta, tri nacionalna parka i četiri parka prirode!

 

Najprije su jutros imali radni sastanak sa sedam regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske, predstavnicima Ministarstva i fondova europske unije, Hrvatskih cesta i Nacionalnog koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma,a nakon toga je održana panel rasprava.

Cilj ove panel rasprave je naglasiti važnost Eurovelo 8 Mediteranske rute u Hrvatskoj i pripreme jednog tako velikog projekta te osvijestiti koji su benefiti od njegove realizacije za cijelu Hrvatsku, a posebice Jadransku Hrvatsku. Na prostoru Europske unije postoji 17 Eurovelo ruta, a Eurovelo 8 je jedna od četiri najatraktivnije. Planirani prihodi, ako bi se ta ruta realizirala, trebali bi biti 3,8 milijardi na godišnjoj razini. Mi na ovoj ideji i prikupljanju informacija radimo preko godinu dana s našim predstavnicima koordinacijskog tijela na nacionalnoj razini. Kada osiguramo sve potrebne uvjete na toj ruti želimo promovirati ovaj projekt u javnosti kako bi se stvorila jedna pozitivna klima na prostoru cijele Jadranske hrvatske za njegovu implementaciju”, kazala je Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

 Na panel diskusiji koju je moderirao prof.dr.sc. Zoran Klarić član istraživačkog tima Instituta za turizam i Koordinacijskog tijela za fazvoj cikloturizma u Hrvatskoj sudjelovali su Goran Lepen, direktor odjela za za razvoj projekata Europske biciklističke federacije i Agata Daudibon, EuroVelo menađerica i to videolinkom, za „debatnim stolo” bili su Melita Milković iz Hrvatskih cesta , Doris banić, projektna menadžerica za uspostavu biciklističkih ruta u JU NP Krka , Lidija Mišćan, konzultantica i članica Koordinacijskog tijela za razvoj cikloturizma te Davorin Belamarić, također konzultant, biciklist, član istog koordinacijskog tijela i član Sindikata biciklista te predstavnica Ministarstva regionalnog razvoja koja je govorila o tome da je EuroVelo8 ruta dio i strategijskih planova razvoja Hrvatske.

Agata Daudibon predstavila je tu Mediteransku i ostale EuroVelo rute te je istaknula kako je važno da one zadovoljavaju četiri osnovna kriterija kao što su potpuna infrastrukturna opremljenost i dobra označenost, sigurnost za bicikliste te postojanje potrebnih servisnih usluga. Ruta mora biti pogodna za sve vrste biciklista, za obitelji s djecom što se tiče sigurnosti, da je kvalitetna trasa, da se mogu koristiti i touring bicikle ne samo mountain bike, napomenula je.

Zoran Klarić je naglasio da je cikloturizam jedan vrlo važan segment turizma. Kazao je kako je Hrvatska napravila dosta velikih iskoraka, ali još spadamo u skupinu nedovoljno razvijenih zemalja u ciklo turističkom smislu, ponajviše zbog nerazvijene infrastrukture. Iznio je podatke i o Šibensko – kninskoj županiji kroz koju prolazi jedna državna i jedna službena EuroVelo ruta i to upravo broj 8, a tu je i vrlo atraktivna Dinarska ruta koja još nije postala službena. Mediteranska ruta kroz Šibensko – kninsku županiju prolazi od Prosike do Grebaštice, ali ima tri kritične dionice i to od Prosike do Pirovca, od Šibenskog mosta do ulaza u Šibenik te od Brodaričkog mosta do Grebaštice. Zbog toga je na panelu upravo ušitao predstavnicu Hrvatskih cesta koliko ta tvrtka može unaprijediti sigurnost ove biciklističke rute.

Kao dobar primjer istaknuta je dionica u Zadarskoj županiji od Svetog Petra na moru do turnja koja je rekonstruirana i na kojoj je uređena sigurna biciklistička staza. Još bolji je primjer pješačko – biciklističke dionica koja je uređena od Dalmare centra do Brodarice, ali nije toliko posjećena. Melita Milković je istaknula kako bi joj bilo draže kada bi Hrvatske ceste mogle više uraditi za unapređenje sigurnosti na ruti Euro Vela8 , ali da tu postoji niz problema poput izvlaštenja vlasnika privatnih parcela uz dijelove cesta koje treba proširiti što je dugotrajan proces. Jedino što za sada mogu je urediti biciklističke staze u sklopu rekonstrukcije državne ceste. Nacionalni park Krka istaknut je kao dobar primjer uređenja biciklističkih ruta, a bicikliste zanima i kada će biti izgrađen viseći most iznad Čikole. Doris Banić je istaknula kako on, nažalost, neće biti biciklistički već samo pješački. Napomenula je i da kroz taj NP prolazi državna biciklistička ruta i Mediteranska ruta. Davorin Belamarić je ocijenio kako moramo promovirati samo ono što je sigurno i kvalitetno u biciklizmu, a ne ono što bismo željeli imati jer, ako turisti biciklisti dođu s krivim očekivanja, ako očekuju ono što kod nas nema onda su razočarani i to nam teško opraštaju. Kazao je kako je za njega bitno da imamo atraktivni razvoj projekta i dodao da su na cijeloj Mediteranskoj ruti koja prolazi kroz Hrvatsku najatraktivniji upravo njezini dijelovi u Zadarskoj, Šibensko – kninskoj i Splitskoj županiji. Lidja Mišćin je govorila o svemu što je napravljeno i što se radi u promociji Mediteranske rute,a bilo je riječi i o potrebi uvođenja bike sharinga te da za to treba zainteresirati agencije. 

U narednom razdoblju uslijedit će novi susreti o ovoj temi i konkretizacija akcija kako bi se ispunio cilj projekta unaprijeđenja Mediteranske rute koja prolazi jadranskom obalom i promoviralo ju se kao jedinstveni turistički proizvod.

FOTO: Razvojna agencija Šibensko - kninske županije

 

Iz kategorije: Vijesti