Datum objave: 13. Prosinac 2022

BOŽIĆNI MEDENJAK / Šibenska turistička zajednica nagradit će one koji najmaštovitije urede svoje izloge u povijesnoj jezgri za nadolazeće blagdane

Diana Ferić
Diana Ferić

U sklopu Adventure Šibenik 2022. i ove godine provest će se već tradicionalni nagradni natječaj Božićni medenjak. Riječ je o priznanju koje će Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika dodijeliti vlasnicima poslovnih i/ili privatnih prostora u staroj gradskoj jezgri koji najmaštovitije ukrase svoje izloge u prigodi nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana.

Cilj nam je motivirati trgovce i obrtnike u staroj gradskoj jezgri da svojim idejama i kreativnošću doprinesu podizanju božićne atmosfere. Povjerenstvo će se, kao i uvijek, voditi propisanim kriterijima, a to su kreativnost i inovativnost pri ukrašavanju, korištenje bio-razgradivih, odnosno ekoloških materijala ili onih starih stvari ili materijala koji kreativnom intervencijom dobivaju novu vrijednost. Valorizirat će se i korištenje tradicionalnih motiva i njihova interpretacija, kao i količina ukrašene površine i ukupan vizualni dojam. – pojasnio je direktor Turističke zajednice Grada Šibenika i inicijator natječaja, Dino Karađole.

Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika organizatora Adventure će obići prijavljene objekte, a vođeni propisanim kriterijima, odlučit će o dobitnicima nagrada.

Prva nagrada, odnosno Zlatni medenjak osvojit će novčanu nagradu u vrijednosti od 1.500 kuna; druga će nagrada dobitniku osigurati 1.000, a Brončani medenjak nagradu u iznosu od 700 kuna.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u natječaju „Božićni medenjak 2022.“ trebaju se prijaviti do petka, 23. prosinca 2022. u TZ grada Šibenika i to isključivo pismenim putem na adresu elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Iz kategorije: Vijesti