Datum objave: 12. Prosinac 2022

TEKUĆE ZLATO U ŠALICI STIGLO U DALMACIJU / Kušajte u kafiću Mozart najfiniju bečku kavu 1862 Vienna Julius Meinl s nagrađivanom recepturom

Diana Ferić
Diana Ferić

Zovu je, s razlogom, tekuće zlato u šalici! Za 160. godišnjicu osnivanja tvrtka Julius Meinl predstavila je najfiniju bečku kavu 1862 Vienna s nagrađivanom recepturom. Desetljećima stara, a sada unaprijeđena tajna obiteljska receptura, najviši standardi, najbolji sastojci, bečka estetika i vrhunska aroma – to je luksuzna Julius Meinl 1862 Vienna koja garantira savršenstvo u šalici i naprosto ju morate kušati!

Na Julius Meinl savršenstvo u 'Mozart'

Kultni šibenski kafić 'Mozart', koji je svojevrsni homage košarkaškoj legendi Draženu Petroviću, poznatom i kao Mozart na terenu, prvi je caffe bar u Dalmaciji koji poslužuje ovu jedinstvenu premium kavu.

"Sve je više istinskih poznavatelja kave koji žele vrhunsku kvalitetu i sve je više ugostitelja kojima je bitno da svojim gostima poslužuju vrhunski proizvod. U 'Mozartu' vas očekuje sve što je potrebno za jedinstveni Julius Meinl doživljaj, a na gostima je samo da naruče šalicu omiljenog napitka i uživaju", poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

Da je riječ o izvrsnoj mješavini svjedoči i nagrada Superior Taste Award s tri zvjezdice International Taste Instituta. To je ujedno i najznačajnija nagrada ovog prestižnog instituta, koja predstavlja standard za superioran okus i dosljednu kvalitetu. I prestižni talijanski vodič za kavu Camaleonte 1862 Vienna kavi dodijelio je nagradu za najbolji espresso od 100% arabike u Italiji.

Najbolja zrna za najbolju šalicu kave

Vrhunska zrna tamno pržene 100% arabike, koja dolaze iz Istočne Afrike i Južne Amerike, donose luksuzno iskustvo okusa obogaćeno aromama lješnjaka, karamele i slada. Proces kojim je ova kava dovedena do savršenstva sastoji se od stručnog biranja i pažljivog prženja zrna arabike, koja su zatim hermetički skladištena u takozvanom „Aroma Fezu“, kako bi zadržala svoj okus do trenutka posluživanja.

Precizna vaga ugrađena u posebno dizajnirani mlinac Fiorenzato F83 xgi omogućava konstantnu preciznost doziranja kave. Cjelokupno iskustvo zaokružuje Rancillio Classe 20 aparat za kavu, savršeno prilagođen 1862 Vienna kavi. Završni dodir je posluživanje. Ovo tekuće zlato poslužuje se u crno-zlatnoj 1862 dizajnerskoj šalici, koju je kreirao zvjezdani talijanski dizajner i arhitekt Matteo Thun.

FOTO: Nino Stojić

Iz kategorije: Vijesti