Sidebar Menu

Datum objave: 09. Prosinac 2022

KRENUO IZBOR 7. ŠIBENSKE GRANDECE / Prijedloge potencijalnih kandidatkinja možete slati do 31. prosinca

Diana Ferić
Diana Ferić

Udruga “Volim Šibenik” organizira izbor sedme Šibenske grandece, žene koja svojim nesebičnim radom u različitim djelatnostima pridonosi podizanju kvalitete života, bilo lokalne zajednice u cjelini ili nekih skupina kojima je potrebna pomoć ili potpora. Povjerenstvo u kojem su Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Franka Zeljak i Diana Ferić „otvorilo” je od danas poziv za predlaganje potencijalnih kandidatkinja koji vrijedi do 31. prosinca ove godine
Prijedloge možete poslati na e mail 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela  099 7333629 .
Jedan od uvjeta da bi se ženu kandidiralo za ovu prestižnu titulu je da živi na šibenskom području ili je rođena Šibenčanka.
Cilj ovog projekta koji je istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom, “pomiču granice” u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit cijele lokalne zajednice, a u javnosti nisu dovoljno prepoznate, kažu u Udruzi “Volim Šibenika” koja je 2016. godine pokrenula ovu akciju.
Titulu Šibenske grandece do sada su ponijele dr. med. Danči Mihovilčević, predsjednica Lige protiv raka Šibensko-kninske županije, anesteziologinja u Općoj bolnici Šibenik,  pedijatrica, docentica i doktorica znanosti Irena Bralić, Šibenčanka s trogirskom zagrebačkom adresom, potom altruistica ,medicinska sestra u mirovini Ana Paić te  šibenska volonterka  i aktivistica mlađe generacije Snježana Klarić, predsjednica udruge  za pomoć djeci invalidima i njihovim roditeljima "Aurora" Marijana Rajić.
a lani je ta čast pripala profesorici glazbe Vanji Bošnjak.

Nakon što stignu prijave Povjerenstvo će izabrati  osam do deset  kandidatkinja koje ulaze u uži izbor,
a sedma  Šibenska grandecu bit će proglašena uoči Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.
Medijski pokrovitelji projekta i ove godine su Šibenski
list, ŠibenikIN, Županijski radio Šibenik i Šibenik News.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.