Datum objave: 08. Prosinac 2022

TERAPEUTKINJA NATALIJA BUNETA KLARIĆ SAVJETUJE: Uklonite stres dubokim opuštanjem, a emocionalnu ravnotežu vratite Bachovim kapima

Diana Ferić
Diana Ferić

Stres je u današnjem načinu života gotovo pa nemoguće izbjeći. Nemir i užurbanost, kao i preveliki zahtjevi i očekivanja koja se postavljaju pred nas, odražavaju se i u našim tijelima i umovima. U stanju stresa tijelo je preplavljeno adrenalinom, spremno je za “borbu ili bijeg”. Pojačano se izlučuju  hormoni stresa, adrenalin i  kortizol, ubrzava se rad srca, usporava se probava i dolazi do raznih promjena u autonomnom živčanom sustavu, javlja se nemir, nervoza, nesanica...

Dan po dan, što smo umorniji i iscrpljeniji mislima o dnevnim problemima, ne stignemo više niti promišljati o tome što nas raduje, što bismo voljeli stvarati ili raditi, u čemu uživamo, o čemu sanjamo, i sve teže obavljamo svakodnevne obaveze, mislimo da nemamo dovoljno vremena i energije za sve što nas očekuje, i tako se vrtimo u začaranom krugu, upozorava Šibenčanka Natalija Buneta Klarić, terapeutkinja energetske medicine, osnivačica i voditeljica programa Majstorstvo života, individualnih energijskih tretmana i konzultacija, koja organizira posebne programe za prevladavanje takvih stanja od dubokog vođenog opuštanja do zvučne kupke odnosno terapije tibetanskim zdjelama do korištenja Bachove cvjetne terapije.

Duboko opuštanje je najbolji lijek protiv stresa i najučinkovitija prevencija bolesti, jer vrijeme koje kvalitetno posvećujemo sebi kroz bilo koji oblik tjelovježbe ili relaksacije obnavlja sve naše sustave koji vremenom postaju zdravi i uravnoteženi.

 

Dubokim, vođenim, opuštanjem možemo u kratko vrijeme otpustiti nagomilani stres i potaknuti tijelo na obnovu i iscjeljivanje. Kao posljedice opuštanja, fiziološki gledajući, produbljuje se disanje, smanjuje razina hormona stresa, usporava se rad srca, uspostavlja probava, snizuje krvni tlak i opuštaju se svi mišići, čime se cijelo tijelo regenerira. Psihološki gledano, postajemo zadovoljniji, sretniji, um se vraća u svoje prirodno stanje mira i blaženstva, umiruje se autonomni živčani sustav, a time i cijeli sustav,” ističe Natalija.

Program se sastoji od nježnih svjesnih pokreta tijela i tehnika svjesnog disanja kako bi uronili u duboko fizičko, mentalno i emocionalno opuštanje i time postigli da sav teret koji smo donijeli sa sobom bude otpušten. Otpustiti staro, primiti i podignuti osobnu energiju na višu razinu kako bi se vratili u ravnotežu, dobili nadahnuće i snagu za nove životne izazove cilj je ovog programa.

Njezin energetski rad kombinacija je različitih energetskih terapija koje je ujedinila nakon dugogodišnjeg iskustva s klijentima. Posebno je zanimljiva cvjetna terapija Bachovim kapima koja dovodi do emocionalne ravnoteže. To je holistička metoda čiji je otac engleski doktor i homeopat Edward Bach.

Terapija Bachovim kapima je metoda koja smanjuje dominaciju negativnih stanja duha kao što su: nesigurnost, ljubomora, strah, sramežljivost, ogorčenost, osjećaj krivice itd. Ono što se želi postići je duhovno pročišćavanje i harmonični razvoj naše osobnosti a samim time i bolji otpor psihosomatskim poremećajima. Bach izdvaja biljke koje imaju dar duhovnog iscjeljenja. Trideset i osam biljaka obuhvaća sva negativna stanja duha, tj. negativna stanja osobnosti koja su uzrok svih fizičkih tegoba i bolesti; rezultati koje postižem su jako dobri,” objašnjava Natalija Buneta Klarić. 

Dodatne informacije potražite na mob. 091 9345821 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., natalijabuneta.wixsite.com/sarian

O Nataliji Buneta Klarić:

Nakon završenog Veterinarskog fakulteta u Zagrebu 1999. započinje put osobnog razvoja i spoznaje kroz niz energijskih i holističkih tehnika u Italiji (terapeut za zdravlje i ljepotu, fizioterapeutska masaža, aromaterapija, prirodni holistički pristup zdravlju, terapija Bachovim kapima, vođena intuicijska meditacija) i u Hrvatskoj (master reiki, kristaloterapija, tehnike disanja pranajama, akupresura, napredna tehnika iscjeljenja vremenskom linijom (Sal Rachele). Upisana je u registar HUPED.

2006. vraća se u rodni Šibenik i od tada vodi intuitivne grupne meditacije, individualne energetske terapije, radionice osobne integracije i individualne konzultacije.

Osnivačica je programa osobnog razvoja Majstorstvo života, autor simbola multidimenzionalne svijesti i tehnike Dragon Healing.

Moja misija i doprinos čovječanstvu je da putem grupnih vođenih intuicijskih meditacija i energijskih radionica pomognem pojedinačno i globalno u podizanju razine svijesti, kako bi dosegli svijest ljubavi, suosjećanja i jedinstva,” poručuje Natalija.

 

Iz kategorije: Vijesti