Datum objave: 08. Prosinac 2022

HNK ŠIBENIK / Članarine za djecu u Omladinskom pogonu udvostručene, vlasnici prozivaju gradsku i županijsku vlast

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast, barem prema odgovoru koji smo dobili na naš novinarski upit nije zabrinuta zbog toga što vlasnici HNK Šibenik namjeravaju podići članarinu za djecu u Omladinskoj školi s 250 na 500 kuna. „Možda će više informacija o temi imati Zajednica sportova Grada Šibenika te im je proslijeđen Vaš upit”, glasi odgovor koji smo dobili iz gradske uprave. Ispada da o tome ništa ne znaju iako u Klubu tvrde da je povećanje članarine rezultat odbijanja Grada Šibenika da sufinancira Omladinski pogon. Govori se i o ukidanju dvaju pogona za najmlađe i to Špigete i Tiće, ali u Klubu to opovrgavaju. Evo njihovog priopćenja:

“ Možemo Vam potvrditi kako trenutno nemamo u planu reducirati mlađe kategorije, te ćemo Vas o takvoj, eventualnoj odluci pravovremeno obavijestiti ukoliko do nje i dođe. Sve kategorije omladinskog pogona koje su sada aktivne, nastavljaju i dalje s radom, te tema njihovog gašenja nikada niti nije bila predmet rasprave unutar uprave kluba.

Što se tiče članarina za polaznike omladinskog pogona, nažalost, možemo Vam potvrditi kako ćemo od siječnja 2023. godine biti primorani podići članarine za polaznike škole nogometa s 250,00 HRK (33,18 EUR) na 500,00 HRK (66,36 EUR).

Ova odluka donesena je nakon pomne analize trenutnog stanja samog omladinskog pogona, te je Uprava nažalost bila primorana donijeti ovakvu odluku

Podizanje članarina posljedica je konstantnog odbijanja Grada Šibenika i Šibensko-kninske Županije da sufinancira omladinski pogon, što je do sada bila višegodišnja praksa. Iako smo u više navrata kroz službene dopise pokušali s Gradom i Županijom iznaći rješenje za ovaj problem, nažalost nismo pronašli njihovo razumijevanje za podršku sufinanciranja omladinskog pogona. Dapače, od Grada nikada nismo niti zaprimili odgovor, dok je županija negativno odgovorila na naš zahtjev.

Želimo napomenuti kako od prvog dana, otkada su sadašnji vlasnici ušli u Klub, HNK Šibenik s.d.d. nije dobio niti jednu kunu financijske pomoći Grada Šibenika i Županije za omladinski pogon,a što su bili dužni.

U školi nogometa kroz 13 kategorija trenira više od 290 domaće djece, a troškovi škole nogometa, treniranja, režija, službenih putovanja i sl. puno su veći od samih prihoda od članarina.

Grad Šibenik i Županija ove godine, po prvi puta, nisu klubu dodijelili sredstva iz proračuna koja su nužna za funkcioniranje omladinskog pogona. Iskreno smo se nadali kako će Grad i Županija pronaći razumijevanje za naše najmlađe, no nažalost pozitivnog odgovora nije bilo".

 
Iz kategorije: Vijesti