Datum objave: 06. Prosinac 2022

AKCIJA UDRUGE MLADI U EU / Volonter godine u Šibeniku je Šime Martinović, a JU NP Krka najviše je poticala volontiranje

Diana Ferić
Diana Ferić

Šime Martinović za brojne akcije čišćenja podmorja, obala i kopna na području cijele Šibensko-kninske županije te organiziranja predavanja na temu ekologije dobitnik je nagrade za volontera godine ovogodišnjeg izbora Udruge Mladi u EU. U kategoriji pravnih osoba ta čast je pripala Nacionalnom parku Krka. Nagrade su im uručene sinoć, na svečanoj dodjeli u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgoriča u Šibeniku,a nazočan je bio i predsjednik saborskog Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Marko Pavić.

Martinović je nagradu zaslužio i za brojne organizirane radionice za djecu, ali i za organiziranje maškara u zatonu nakon dugo godina pauze.

Naravno, sve to bi bilo moguće bez pomoći mojih prijatelja, a istakao bi ekipu iz Powerlifting kluba Šibenik. Nastavljamo dalje”, rekao je.


Javna ustanova NP Krka tijekom ove godine organizirala je i provela veliki broj volonterskih programa realiziranih kroz projekt 'Nepoznata Krka-skrivena blaga gornjeg i srednjeg tijeka rijeke Krka. Volontera je bilo ukupno 66.

Nastavit ćemo s tom praksom te pozivamo volontere da nam se pridruže i iduće godine. Nudimo im smještaj u Puljanima i edukaciju”, istaknula je na dodjeli nagrada Nela Slavica, ravnateljica NP Krka.

Uz Martinovića, u kategoriji fizičkih osoba bili su nominirani i Mirjana Labura, Daliborka Jozić te zajedno Ivana Vlaić i Katarina Jurlin. Labura je volonterski pomagala potrebitima, Jozić starijim osobama, a Vlaić i Jurlin pomagale su ukrajinskim izbjeglicama u učenju hrvatskog jezika.

Uz NP Krka, u kategoriji pravnih osoba bila je nominirana i Udruga Aurora iz Šibenika, Udruga Šibenski potrošač te Razvojni europski centar i inicijativa.

Iz kategorije: Vijesti