Datum objave: 05. Prosinac 2022

POLITIČKA TOP LISTA / HDZ je sve popularniji, SDP je drugi, ali kopni. Najpozitivniji i najnegativniji političari su Milanović i Plenković tj. Plenković i Milanović

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska je po mnogu čemu specifična i osebujna zemlja pa tako i po percepciji svojih političara. Prema najnovijim ispitivanjima stavova javnog mnijenja najpozitivniji političari u Hrvatskoj su 1. Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske i 2. Andrej Plenković, predsjednik Vade Republike Hrvatske, a najnegativniji su 1. Andrej Plenković, predsjednik Vade Republike Hrvatske i 2. Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske.
Predsjednik Milanović je još uvijek najpozitivniji političar iako mu je popularnost ozbiljno poljuljana, ali ostaje na vrhu jer popularnost ne raste ni njegovom glavnom konkurentu premijeru Plenkoviću.
Za razliku od dvojice najviših državnih dužnosnika građani Hrvatske nemaju toliko podijeljena mišljenja o političkim strankama. Najveći broj građana Hrvatske i dalje podržava HDZ-a . Štoviše podrška HDZ-u raste pa je sa 24,7 posto skočio na 29,6 posto. Na drugom je mjestu i daje SDPO, ali uz sve slabiju podršku. Ta stranka polako kopni, pala je sa 16,5 posto na 15,4 posto. Još mu ne dahće za vratom Možemo!, ali se polako približava. Podrška mu je s 10 posto porasla na 10,2 posto.

Lista najnegativnijih hrvatskih političara:
1. Plenković - 29,1 posto
2. Milanović -
15,2 posto
3. Hrvoja Zekanovića - 3,3 posto
4. Goran Jandroković - 3,2 posto
5. Milorad Pupovac - 2,0 posto

Iz kategorije: Vijesti