Datum objave: 05. Prosinac 2022

TESTIRANJE INTELIGENCIJE / Nakon 11 godina Šibenčani ponovno izlaze na test inteligencije. Provodi ga udruga „Hrvatska Mensa”.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga „Hrvatska Mensa” koja okuplja natprosječno inteligentne osobe, nakon 11 godina ponovno će testirati koliko su inteligentni Šibenčani. Testiranje će biti održano 10. prosinca u Gimnaziji Antuna Vrančića. Najniža dobna granica za testiranje je 14 godina, testovi su rodno i dobno neutralni, a nije potrebno nikakvo prethodno znanje, nebitna je razina obrazovanja, a nije potrebno ni znanje stranih jezika.
Odjel za organizaciju testiranja „Hrvatske Mense” posebno poziva učenike i studente da se prijave jer ostvaruju pravo na popust za testiranje. Cijena za njih je 100,00 kn (5,97€). Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste.

Istoga dana u Vodicama se održava  državno Sudoku natjecanje za osnovne i srednje škole koje Hrvatska Mensa organizira uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. Projekt je planiran s ciljem razvoja vještine rješavanja logičkih i problemskih zadataka kod djece i mladih. Na ovogodišnje natjecanje prijavilo se ukupno 7866 učenika iz više od 400 škola iz pa će to biti najmasovnije sudoku prvenstvo Hrvatske koje je ikada održano.

Iz kategorije: Vijesti