Datum objave: 02. Prosinac 2022

„POLJOPRIVREDA” / OPG iz Smilčića dobio potporu iz državnog fonda za poljoprivredu i ruralni razvoj pa posadio 7728 stabljika marihuane i proizveo 8,8 tona „trave”.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kaznenom prijavom protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljanina dovršeno je kriminalističko istraživanje Policijske uprave zadarske zbog sumnje u pokušaj počinjenja kaznenog djela protiv gospodarstva.
OPG iz Smilčića dobio je od Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvo i ruralni razvoj Republike Hrvatske potporu od 80 tisuća pa posadio 7728 stabljika marihuane i proizveo 8 800 kilograma „trave”. Vlasnike OPG-a Maria Lončara (59), Marinka Crnjaka (57) i Iliju Mazzuru (45)., priopćila je policija, sumnjiči se da su u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao odgovorne osobe firme naveli netočne podatke o kojima ovisi donošenje odluke o potpori. Pojednostavljeno rečeno prijavili su proizvodnju industrijske konoplje na 15,07 hektara, a  umjesto industrijske konoplje zasadili su marihuana. Urod je bio odličan. Ubrali su 8 800 kilograma „Trave” vrijedne 17,7 milijuna eura. Policija je potvrdila da je to najveća količina zaplijenjene droge u povijesti Hrvatske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinio kazneno djelo Subvencijska prijevara u pokušaju.

Iz kategorije: Vijesti