Datum objave: 01. Prosinac 2022

VELIKA POLICIJSKA POTRAGA / Potraga za Ivanom Božićem širi se i na Šibensko - kninsku županiji, sinoć se od Splita do Šibenika vozilo pet sati

Diana Ferić
Diana Ferić

Velika policijska potraga za Ivanom Božićem, mladićem iz Solina za kojeg se sumnja da je prošle noći automobilom udario mladoga prometnog policajca i pobjegao širi se i na Šibensko – kninsku županiji, kako javlja HRT. Zbog te potrage sinoć su bili zatvoreni svi izlazi iz Splita. Autocestom se, zbog policijske kontrole, od Splita do Šibenika sinoć putovalo čak pet sati.

Policajac koji je pokušao zaustaviti vozilo koje je, krivudajući, išlo u njegovu smjeru, teško je ozlijeđen. Policija na različitim lokacijama u Splitu, Solinu i Omišu zaustavlja osobna i teretna te vozila javnog prijevoza.

Prema posljednjim neslužbenim informacijama, potraga se širi na Šibensko-kninsku županiju.

Iz policije su zamolili građane da ne prilaze muškarcu s fotografije ako ga uoče, nego da o tome odmah obavijeste policiju na broj 192.
Oglasio se otac bjegunca

“Pozivam svog sina da se preda, to mu je najpametnije rješenje”, rekao je sinoć Ante Božić, otac Ivana Božića, osumnjičenog da je u ranim satima srijede Golfom namjerno naletio na 20-godišnjeg policijskog vježbenika tjekom rutinske kontrole u ulici Domovinskog rata u Splitu. Mladi je policajac zadobio teške ozljede, no nasreću sada je stabilno i počeo je komunicirati s liječnicima.

Otac bjegunca tvrdi da je njegov sin tijekom dana kontaktirao sestru i da je vrlo vjerojatno da će se predati u pratnji svog odvjetnika. O svemu su obavijestili policiju i nadaju se pozitivnom ishodu, javlja Slobodna Dalmacija.

“Boji se odmazde policije. To je možda najveća prepreka njegovoj predaji. Mada je odmah pitao kako je nesretni policajac, pravdajući se da ga nije vidio. Trenutno nam je svima najbitnije da sve bude uredu sa nastradalim policajcem.

Kontaktirao sam njegovu obitelj smatrajući da se ne smijemo kriti i varati sami sebe. Ljudi su bili korektni tijekom komunikacije i kazali nam da je mladi policajac bolje, nije životno ugrožen i komunicira, što nam je najbitnije”, rekao je Ante Božić za Slobodnu Dalmaciju.

Nalet automobilom na 20-godišnjeg splitskog policajca ima obilježja pokušaja teškog ubojstva, izjavio je jučer ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić kazao je jučer za HTV kako napadi na policiju nisu neuobičajeni, do desetak napada tijekom godine zabilježi se na području PU splitsko-dalmatinske.

- Za sve bi bilo bolje da takvih napada nema, pa i na policiju. Ovakvi ekscesi pokazuju da se ne smijemo uspavati, nego svi moramo raditi i poslati poruku na koji način želimo živjeti u ovom gradu i županiji. Ovo je kvalificirano kao pokušaj ubojstva, te je u tom kontekstu organizirano kriminalističko istraživanje i na takav način surađujemo s Županijskim državnim odvjetništvom i provodimo sve radnje koje su propisane u kaznenom postupku, zaključio je.

 

Iz kategorije: Vijesti