Datum objave: 28. Studeni 2022

IDEJA O ZRAČNOJ LUCI NA POKROVNIKU IDE DALJE/ Sabor prihvatio amandman četvero šibenskih zastupnika, odobreno 300 000 kuna za dokumentaciju

Diana Ferić
Diana Ferić

Prihvaćen je na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske zajednički amandman četvero zastupnika koji dolaze iz Šibensko-kninske županije, Branke Juričev-Martinčev, Josipa Begonje, Franka Vidovića i Hrvoja Zekanovića da se za izradu kompletne dokumentacije buduće zračne luke „Srce Dalmacije” na Pokrovniku osigura u državnom proračunu za 2023. godinu 500.000 eura, upravo su priopćili. Vijest je medijma poslao zastupnik Hrvoje Zekanović koji je izgradnju te luke bio uvrstio u svoj predizbori program.

Odluka je donesena na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora. Rebalansom proračuna prošle godine jefinancirana izrada idejnog rješenja u iznosu od 200.000 kuna.

Navedena odobrena sredstva kontinuitet sz zalaganja četvero zastupnika naše Županije kao i prepoznavanje potrebe za ovakvom infrastrukturom od strane Vlade Republike Hrvatske. Još jednom napominjemo da je navedena Zračna luka uvrštena u Državnu strategiju zračnog prometa, Prostorni plan Šibensko-kninske županije i Generalni urbanistički plan Grada Drniša. Važno je naglasiti da troje Zastupnika pripada vladajućoj većini, Hrvoje Zekanović /HDS/, Josip Begonja i Branka Juričev-Martinčev /HDZ/, a Franko Vidović oporbi  /SD/”, priopćili su ti zastupnici.

Iz kategorije: Vijesti