Datum objave: 24. Studeni 2022

ODLIČAN PROGRAM / Plivački klub Šibenik u suradnji sa Zajednicom sportova počeo s integracijom plivanja za šibenske osnovce

Diana Ferić
Diana Ferić

Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji s Plivačkim klubom "More" kao glavnim nositelj ovog programa provodi program Integracije plivanja u sustav školstva, Počeo je s prvim razredima Osnovne škole Tin Ujević. Mini bus PK More u pratnji jednog trenera ujutro u 7:45 sati dolazi po djecu ispred škole te djecu odvozi na bazen u nazočnost dvije učiteljice. Po dolasku  na bazen djeca se pripremaju za trening uz prisustvo trenera, dobivaju svu potrebnu opremu za trening, ulaze u bazen te treniraju prema programu trenera PK More "Plivanje školske djece" koji je izrađen za navedenu dob djece. Nakon treninga djeca se u svlačionicama spremaju za školu gdje ih opet vozi mini bus i povratak u školu je u 9:50 sati.

Ovaj program isključivo provodi PK More sa svojim stručnim kadrom i infrastrukturom, za djecu, kao i za školu program se provodi bez ikakve naknade, a troškove pokriva Zajednica sportova grada Šibenika. Vezano za provođenje programa ispred Zajednice sportova grada Šibenika tajnik Dario Kulušić bio je jako zadovoljan: "Ovaj program je dugo planiran i jako smo zadovoljni što je ušao u realizaciju i što su svi njegovi dionici zadovoljni. Čestitam Osnovnoj školi Tin Ujević što se prva uključila te njihovom ravnatelju gosp. Emilu Božikovu, a iskreno se nadam da ćemo u proljetnom dijelu školske godine program nastaviti s najmanje još dvije gradske škole. Koliko vidim i čujem povratne informacije i dojmovi su odlični te isto tako čestitam stručnom kadru Plivačkog kluba More te gosp. Marenziju na trudu koji su uložili."

Ispred Plivačkog kluba "More" predsjednik kluba Rikard Marenzi je izjavio: "Prije svega zahvaljujem Zajednici sportova grada Šibenika na podršci u provođenju ovog programa. Kako dugogodišnjem zagovorniku ove ideje izuzetna mi je čast što se ostvario pokušaj da se plivanje kao tjelesna aktivnost integrira u redovnu nastavu i da tako pratimo na koji način navedena aktivnost utječe na samu djecu. Za sada je refleksija fenomenalna i pokazala je da djeca na ovaj način bolje reagiraju u nastavi. Ovaj tjedan završavamo sa programom za jesenski dio školske godine, sa planom da na proljeće nastavimo u istom ritmu u interesu naše djece i njihovog zdravlja."

Iz kategorije: Vijesti