Datum objave: 17. Studeni 2022

PROSVJED / Roditelji koji traže izjednačavanje suvbencija za boravak u vrtićma za svu djecu prosvjedovat će u nedjelju na Poljani, a povest će i svoje mališane

Diana Ferić
Diana Ferić

Roditelji djece koja polaze privatne i vjerske vrtiće u Šibeniku pripremaju u nedjelju, 20. studenog prosvjed na Poljani. Danas su s eoglasili priopćenjem u kojem stoji:

Dragi građani našeg grada, roditelji sve djece grada Šibenika i djeco!

Povodom Međunarodnog dana djeteta, a u skladu s našom borbom o izjednačavanju subvencija u istom iznosu za svu djecu grada, 20.11. u nedjelju u vremenu 11.00-13.00h na Poljani će se održati mirni prosvjed roditelja s djecom bez ikakvih govora ,uz dječji smijeh i igru. Želja nam je da se u što većem broju odazovu svi građani i roditelji Grada Šibenika i podrže ovo mirno okupljanje koji za jedini cilj ima ukidanje diskriminatorne politike grada Šibenika prema djeci. Uvijek i iznova ćemo isticati kako sva djeca vrijede jednako. Molimo roditelje da svoju djecu obuku u superjunake poput pripadnika Avengersa i Justice Leaguea, jer jedino nas još Spiderman, Superman, Batman, Ironman, Hulk ili Wonderwoman ujedinjeni mogu spasiti od ovakve politike grada. Osim toga djeca su naši istinski i pravi super junaci. Za njihovu jednakost i bolje sutra se uvijek vrijedi boriti! U slučaju kiše skup se neće odgađati, pa obujte djeci čizmice i kabanice, ponesite kišobrane (ponesite suhu odjeću za presvlaku) i u tom slučaju organiziramo povratak bezbrižnom djetinjstvu kroz skakanje po lokvicama. Nama je bitno da istaknemo ono što je djeci zajamčeno Ustavom, Konvencijom o pravima djece, preporukom Vijeća Europske Unije, da se predškolski odgoj koristi kao alat za suzbijanje siromaštva djece i socijalne isključenosti te da obuhvati što veći broj djece kojoj će pod istim uvjetima biti dostupan predškolski odgoj i obrazovanje. Želimo istaknuti i preporuku Pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske gradskoj vlasti, a to je bila jasna poruka da se dokine diskriminatorna politika grada Šibenika i da sva djeca grada vrijede jednako. Općenito cilj nam je ukazati na to kako sva djeca imaju pravo na uređene, dobro opremljene vrtiće, sa stručnim i za svoj rad pošteno plaćenim kadrom. Sva djeca su zaslužila da budu bitna i to ne samo na Međunarodni dan djeteta. Ovim mirnim prosvjedom vratimo dječji smijeh u grad! Za djecu i zbog djece vidimo se na Poljani u što većem broju, 20.11. u 11h!

Iz kategorije: Vijesti