Datum objave: 14. Studeni 2022

POVUKLI DOBAR POTEZ / Građani u šibenskoj menzi mogu objedovati za 25 do 30 kuna, a mogu jesti i po narudžbi

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani su objeručke prihvatili otvaranje vrata Studentske menze na Baldekinu svim građanima po zaista popularnih cijenama jela. Nisu time privukli samo samce i starije osobe nego radne ljude. “Muž mi je poželio sarmu za ručak, a meni se za nas dvoje ne da kuhati to jelo koje se mora , ako želite da bude ukusno, pripremati uvijek u većoj količini. Otišla sam u menzu. Kupila tri sarme za nas dvoje i bile su kao domaće”, ispričala nam je jedna pedesetogodišnja Šibenčanka.

Dnevna ponuda uključuje sedam – osam jelpo narudžbi, po pristupačnim cijenama,a mogu se i naručiti.Dnevni meniji podrazumijeva glavno jelo s prilogom, salatu, fetu kruha te voće ili desert, a studenti ih mogu dobiti po cijeni od šest i pol kuna uz predočenje valjane x-ice dok jela po narudžbi koja uključuju burger ili pizzu plate šest kuna.Cijene za ostale građane kreću se od šest kuna za juhe. Prosječna cijena glavnih jela je između 20 i 30 kuna, prilozi i salate koštaju nešto manje od deset kuna, a jela po narudžbi dostupna su po cijeni od 24 odnosno 22 kune.

Uvođenje komercijalne djelatnosti u poslovanje studentskog restoranapokazalo se kao dobra praksa kod mnogobrojnih studentskih restorana uHrvatskoj. Budući da smo svi jednako izloženi rastu cijena na tržištu, a nije došlo do povećanja subvencije ministarstva, odlučili smo otvoritimenzu i za vanjske korisnike kroz ponudu jela po pristupačnim cijenamapreko linije za samoposluživanje.Ocijenili smo također da su naši kapaciteti što se tiče prostorarestorana zadovoljavajući te da ćemo nesmetano nastaviti pružati uslugu studentske prehrane, pogotovo što će studenti  uskoro imati još jedanrestoran u sklopu novog studentskog doma Palacin. U ponudi također imamo
i mogućnost pripreme jela za vani”, kazala nam je Daria Šare, stručni savjetnica za promociju i projekte u šibenskom Studentskom centru.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3