Datum objave: 11. Studeni 2022

ARS MEHANICA / Danas službeno počeli radovi u šibensko Importaneu u kojem se gradi Regionalni centar kompetentnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas, 11. studenog obavljeno je uvođenje u posao izvođača radova Inovator d.o.o. Šibenik za radove izgradnje Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA u (pod)sektoru strojarstva čime započinju radovi zahvaljujući kojima će Šibenik dobiti suvremeno opremljeni centar za obrazovanje stručnih kadrova u (pod)sektoru strojarstva koji će se nalaziti na prostoru „šibenskog Importane-a“.

Današnjem sastanku održanom u šibenskoj Industrijsko-obrtničkoj školi nakon čega je izvršen terenski obilazak lokacije su nazočili predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora, Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Industrijsko-obrtničke škole Šibenik koja je investitor i naručitelj radova. Ukupna vrijednost radova je 25,5 milijuna kuna, a ugovoreni rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Radi se o građevinskim radovima koji su dio projekta „Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA“ koji se financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj ovog preko 30 milijuna kuna vrijednog projekta je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, partneri su Šibensko-kninska županija i Tehnička škola Šibenik, dok je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije tehnička pomoć u provedbi projekta.

Inače, regionalni centri kompetentnosti su mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koja je imenovalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kojima će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja. Zahvaljujući radovima koji su danas službeno započeli, šibenski centar kompetentnosti će za 12 mjeseci imati suvremeno opremljene administrativne i uredske prostore, praktikume za: brodomehaniku; automehatroniku i dijagnostiku; auto optiku i vulkanizerstvo; auto limariju i bravariju; kućne instalacije; pneumatiku, hidrauliku i mehatroniku; ispitivanje materijala; zavarivanje i učionicu multimedije.

 

Iz kategorije: Vijesti