Datum objave: 05. Studeni 2022

JESTE LI ZAINTERESIRANI? Upućen Javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Šibensko-kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Pokrenut je postupak izbora za članove Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Šibensko-kninske županije, priopćili su iz Župa ije. Povjerenstvo se imenuje s ciljem ostvarivanja i promicanja prava pacijenata na području Šibensko-kninske županije.

Povjerenstvo obavlja sljedeće poslove:

  • prati primjenu propisa na području Šibensko-kninske županije koji se odnose na zaštitu prava i interesa pacijenata,

  • prati povrede pojedinačnih prava pacijenata na području Šibensko-kninske županije,

  • predlaže poduzimanje mjera za zaštitu i promicanje prava pacijenata na području Šibensko-kninske županije,

  • bez odgađanja obavještava Povjerenstvo za zaštitu i promicanje prava pacijenata ministarstva nadležnog za zdravstvo o slučajevima težih povreda prava pacijenata koje mogu ugroziti život ili zdravlje pacijenata,

  • podnosi Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije i ministarstvu nadležnom za zdravstvo godišnje izvješće o svom radu,

  • obavještava javnost o povredama prava pacijenata,

  • obavlja druge poslove određene Zakonom o zaštiti prava pacijenata.

Povjerenstvo ima pet članova; predsjednika i četiri člana koje na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje imenuje Županijska skupština Šibensko-kninske županije posebnim aktom.

Povjerenstvo se imenuje na temelju javnog poziva, iz redova pacijenata, nevladinih udruga i stručnjaka na području zaštite prava pacijenata na mandat od četiri godine.

Članovi Povjerenstva primaju naknadu za svoj rad, a sredstava za naknade osiguravaju se u Proračunu Šibensko-kninske županije.

Pravo na predlaganje članova Povjerenstva imaju nevladine zdravstvene i socijalno-humanitarne udruge i organizacije koje djeluju na području Šibensko-kninske županije, a mogu biti predloženi: pacijenti, članovi navedenih udruga ili organizacija te drugi stručnjaci na području zaštite prava pacijenata.

Jedan predlagatelj može predložiti jednog kandidata/kandidatkinju za članstvo u Povjerenstvu.

Svoju kandidaturu isticati ili kandidirati drugog građanina za člana Povjerenstva mogu: građani, udruge, građanske inicijative, jedinice lokalne samouprave i druge pravne osobe.

Kandidature za imenovanje članova Povjerenstva dostavljaju se na propisanim obrascima koji su dostupni na mrežnim stranicama Šibensko-kninske županije (www.skz.hr) pod „Pozivi i natječaji“, Zdravstvo, putem linka https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/?informacije=javni-poziv-za-predlaganje-kandidata-za-imenovanje-clanova-clanica-povjerenstva-za-zastitu-prava-pacijenata-sibensko-kninske-zupanije&id=3200

i to:

  • obrazac za prijedlog kandidata za člana (Obrazac 1)

  • izjava o suglasnosti za prikupljanje i korištenje osobnih podataka (Obrazac 2),

 

Navedene obrasce kandidat za člana Povjerenstva obavezno vlastoručno potpisuje.

Uz popunjene obrasce potrebno je priložiti životopis osobe koju se predlaže za člana Povjerenstva.

Obrasci za predlaganje članova Povjerenstva mogu se podići u Šibensko-kninskoj županiji, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata, Trg Pavla Šubića I, br.2 , I. kat.

Dokumentacija koja se prilaže prijavi: uvjerenje izdano od nadležnog suda da se protiv osobe ne vodi istražni ili kazneni postupak (original ili preslika ne starija od šest mjeseci).

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave na mrežnim stranicama Županije, odnosno do 17. studenoga 2022.

Kandidature za člana dostavljaju se u pisarnicu Šibensko-kninske županije (Trg Pavla Šubića I., br. 2, Šibenik– prizemlje,) ili se šalju poštom preporučeno na adresu:

 

Šibensko-kninska županija,

Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata, Trg Pavla Šubića I., br. 2, Šibenik,

s naznakom „Prijedlog kandidata za člana Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Šibensko-kninske županije - ne otvarati“

Prijave se mogu podnijeti i elektroničkim putem i u tom slučaju potpisana i ovjerena dokumentacija u PDF formatu šalje se na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., s naznakom predmeta „Prijedlog kandidata za člana Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata Šibensko-kninske županije“.

Nakon zaprimanja kandidatura za članove Povjerenstva, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata, utvrđuje ispunjavanje formalnih uvjeta iz Javnog poziva i utvrđuje popis važećih kandidatura.

Odbor za izbor i imenovanja Županijske skupštine, na temelju popisa važećih kandidatura razmatrat će pristigle prijave i predložiti Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije imenovanje pet članova Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata iz redova pacijenata, nevladinih udruga za promicanje i zaštitu prava pacijenata te nezavisnih stručnjaka iz navedenog područja.

Prijedlozi s nepotpunim podacima, prijedlozi koji ne budu dostavljeni na propisanim obrascima, nepravovremeni prijedlozi ili prijedlozi podneseni na neki drugi način odnosno suprotno uvjetima iz ovog Javnog poziva neće se razmatrati.

Rezultati izbora za članove Povjerenstva objavljuju se na mrežnim stranicama Županije.

Iz kategorije: Vijesti