Datum objave: 21. Listopad 2022

DUGOVI VLASNIKA JAHTI I BRODICA / Zbog neplaćanja naknade za sigurnost plovidbe Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture briše iz Upisnika 8 829 jahti i brodica.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske do kraja 2022. godine izbrisat će iz Upisnik brodova Republike Hrvatske 8 829 jahtu i brodicu zbog toga što njihovi vlasnici dvije godine nisu platili naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja.
Ministarstvo poziva sve vlasnike jahti i brodica da najkasnije do 15. prosinca 2022. godine podmire svoja dugovanja ili dostave potvrde o provedenim uplatama ukoliko su naknade plaćene, ali nisu ispravno evidentirane. Popis imena i/ili oznaka svih jahti i brodica za koje vlasnici duguju naknadu za sigurnost plovidbe i zaštitu mora od onečišćenja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture objavilo je na Elektroničkoj oglasnojploči upisnika brodova.

Prošle godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, brisano je ukupno 8 551 brodica i jahti koje njihovi vlasnici mogu ponovno upisati u upisnik brodova u postupku koji podrazumijeva i utvrđivanje tehničke prihvatljivosti i usklađenosti s trenutno propisanim tehničkim standardima koji se odnose na nove jahte i brodice.

Iz kategorije: Vijesti