Datum objave: 12. Listopad 2022

AFERA MITO / Odvjetnik Branimir Zmijanović danas je pušten iz istražnog zatvora. Vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je njegovu žalbu.

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski odvjetnik Branimir Zmijanović, osumnjičen u aferi da je šibenska sutkinja Maja Šupe za 15 tisuća eura mita donijela oslobađajuću presudu za zagrebačkog poduzetnika Blaža Petrovića te da je on u tome posredovao, pušten je danas iz istražnog zatvora u Splitu. Na izlazu ga je dočekala supruga Ljilja koja mu je sve vrijeme potpora i koja je dala sve od sebe da joj suprug izađe iz istražnog zatvora uvjerena da za njegovo zadržavanje ne postoji nikakav opravdani razlog. 
Vijeće Županijskog suda u Splitu prihvatilo je žalbe okrivljenika Blaža Petrovića i Branimira Zmijanovića i preinačili rješenje suca istrage od 5. listopada kojim im je istražni zatvor produljen za još mjesec dana. Ukinut im je istražni zatvor te su pušteni na slobodu. Takvu je odluku donijelo Vijeće Županijskog  suda u Splitu koje mu je nedavno produžilo istražni zatvor uz obrazloženje da bi zbog prirode svog posla mogao ponoviti kazneno djelo za koje je optužen iako se očekivalo da će i on, kao i sada već bivša sutkinja Šupe, biti pušten 6. listopada. 

Iz kategorije: Vijesti