Datum objave: 07. Listopad 2022

MILIJUNTI POSJETITELJ NP KRKA / Šesteročlana obitelji Chehadeh iz Njemačke, milijunti je posjetitelj NP „Krka” u 2022. godini

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šesteročlanoj obitelji Chehadeh iz Njemačke, milijunti je posjetitelj NP „Krka” u 2022. godini. Milijuntog posjetitelja dočekali su Davor Filipović, ministar gospodarstva i održivog razvoja i Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ te ih prigodno ih darivali. Obitelji Chehadeh prvi je puta u Hrvatskoj i prvi puta su posjetili Nacionalni park „Krka“. Dolazak milijuntog posjetitelja u 2022. godini potvrda je da NP „Krka” nakon dvije neizvjesne pandemijske godine, ostvaruje dobre rezultate i bilježi veliki interes posjetitelja, što govori da je svijet opet krenuo na put, ali i o rezultatima održivog upravljanja unutar Ustanove.

 

U cilju provođenja aktivnih mjera očuvanja i revitalizacije, u Nacionalnom parku „Krka“ donesene su određene upravljačke novine u skladu s dugotrajnim strateškim ciljevima i uspostavljenim mjerama održivog upravljanja. Zahvaljujući aktivaciji kapaciteta gornjeg toka rijeke Krke i ograničavanju kupanja radi očuvanja sedre kao temeljnog fenomena, posjetitelji danas mogu isplanirati obilazak Parka. Sustavnom valorizacijom srednjeg i gornjeg toka Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ nastoji taj prostor predstaviti u njegovoj izvornosti i razvijati za aktivni boravak u prirodi kroz uređenje pješačkih i biciklističkih staza i znanstveno -edukativne sadržaje.

Iz kategorije: Vijesti