Sidebar Menu

Datum objave: 07. Listopad 2022

DANI HRVATSKOG TURIZMA / Uručeno 20 nagrada turističkim djelatnicima, destinacijama, marinama, kampovima - među njima nema nikog iz Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi dio ovogodišnjih nagrada najboljima u turizmu, među kojima i 20-orici djelatnika u isto toliko kategorija dodjeljene su sinoć na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika - Danima hrvatskog turizma koji se održava  u Šibeniku, u  Amadria parku. Deset glavnih nagrada bit će uručene na završnici tog skupa. Među nagrađenima niti u jednoj kategoriji nema nikog iz Šibensko – kninske županije nad čim bi se trebalo zamisliti.

Nagrade su dodijelili Ministarstvo turizma i sporta (MINTS), Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i Hrvatska gospodarska komora (HGK). 

Uz ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac nagrade su uručivali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, predsjednik HGK Luka Burilović, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i drugi.

Djelatnici godine u turizmu su iz agencija Tami Sokolić, turistički vodič Varja Guttert, u prodaji i marketingu Andrea Magdalena Olić, a turistički animator Zvonimir Arapović.

Recepcionar godine je Ivan Popović, konobar Žarko Plješa, kuhar Saša Began, hotelska domaćica Sandra Stanić, domaćica smještaja u domaćinstvu Dragana Meštrović, a domaćin turističkog seljačkog domaćinstva Darko Larva.

Najbolji policajac je Boban Robert Paulović, vatrogasac Nikola Martinić-Dragan, a u prijevozu Azra Pavlaković, dok je prodavačica godine Lea Štemberga Stojić, a spasitelj na kupalištima i bazenima Marin Paljuh.

U zdravstvenom turizmu djelatnik godine je Viktor Peršić, u nautičkom to su Dinko Damjanić i Mihovil Šišejković, u sustavu TZ-a Rujana Bušić Srpak, a u održavanju okoliša Blaženka Vaisavljević-Baloković.

Nagrade su dobile i destinacije Rovinj, Osijek, Trogir, Slavonija i Međimurje, restoran Nobilion hotela Ikador te hoteli Livris Zagreb, Adriatic, Lone i Grand Park u Rovinju, Plaže u Dugom Ratu, Istra u Opatiji, Valamar Tamaris Resort, koji je dobio i za kamp, te hotel Terme Sv. Martin i Vila Tova u Malinskoj.

Nagrađeni kampovi su još i Plitvice Holiday Resort Rakovica i San Servolo Buje, dok su među marinama nagrade dobili Punat Krk, Aci Dubrovnik, Martinis Maslinica, a među agencijama Ban Tours Zagreb, Croatia Yachting Split, Adriatic DMC Dubrovnik i LT Konture Kašina.

DHT se nastavljaju stručnim skupovima u petak, kada će navečer i završiti dodjelom glavnih nagrada u organizaciji MINTS-a, HTZ-a, HGK i HRT-a.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.