Datum objave: 01. Listopad 2022

AFERA MITO / Maja Šupe puštena iz istražnog zatvora jer nema opasnosti za ponavljanje kaznenog djela

Diana Ferić
Diana Ferić

Maja Šupe  puštena je iz istražnog zatvora u kojem je završila početkom ovog mjeseca zbog sumnje da je od poduzetnika Blaže Petrovića primila 15 tisuća eura mita Branit će se sa slobode.Njezin odvjetnik Krešimir Škarica je Županijskom sudu u Splitu jučer je podnio zahtjev za ukidanje istražnog zatvora, nakon što je na 80. sjednici DSV-a u četvrtak donesena odluka o razrješenju. Isti prijedlog je podnio i zamjenik ravnateljice USKOK-a nakon što su dobili pravomoćno rješenje.

Kako je USKOK kao tužitelj tražio istražni zatvor početkom rujna, nakon njihovog prijedloga o ukidanju, više nije bilo razloga za njenim zadržavanjem u Zatvoru u Splitu na Bilicama.

Osnova za istražni zatvor je bio mogući utjecaj na svjedoke i mogućnost ponavljanja kaznenog djela. Svjedoci su ispitani prošli ponedjeljak, ali ostala je mogućnost ponavljanja djela. Kako ju je DSV s jučerašnjim datumom razriješio dužnosti sutkinje, tako više nema okolnosti koje ukazuju da bi puštanjem na slobodu mogla ponoviti kazneno djelo.

FOTO: Milan Sabic, Pixell

Iz kategorije: Vijesti