Datum objave: 29. Rujan 2022

Hrvatski generalski zbor odbio je promovirati knjigu generala Rahima Ademija „Samo istina” jer je problematična i izaziva podjele među braniteljima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatski generalski zbor, saznaje Maxportal, na sjednici svog donio je s dva glasa protiv odluku da neće promovirati knjigu svog člana generala Rahima Ademija „Samo istina” s obrazloženjem da je problematična, da je izazvala niz negativnih reakcija i prouzročila podjele među braniteljima. Prijedlog da Hrvatski generalski zbor promovira knjigu generala Ademija dao je predsjednik HGZ-a general Marinko Krešić, no njegov prijedlog nije prihvaćen. Pri glasovanju, javlja Maxportal, smo su general Krešić i general Ljubo Ćesić Rojs bili za, a ostali članovi HGZ-a su glasovali protiv. Krešićev prijedlog, citira Maxportal riječi jednog od sudionika sjednice Upravnog odbora HGZ-a, odbijen je s obrazloženjem da je knjiga „Samo istina” problematična, da je izazvala brojne negativne reakcije i podjele među braniteljima te da je neprilično da je Hrvatski generalski zbor promovira.
Na Ademijevu knjigu, navodi Maxportal reagirale su brojne braniteljske udruge i pojedinci, poglavito s područja Šibenika, tvrdeći da je u knjizi “Samo istina” objavljeno mnoštvo laži. U raskrinkavanju neistina u knjizi „Samo istina” sudjelovao je i Maxportala u listopadu 2021. godine kada je objavio opsežan analitički tekst tekst O knjizi Rahima Ademija: Samo na koricama knjige su tri velike laži”.

Iz kategorije: Vijesti