Sidebar Menu

Datum objave: 28. Rujan 2022

Hrvatska uvodi mobilni digitalni identitet i daljinsko potpisivanje dokumenata. Potrebno je aktivirati eOsobnu iskaznicu na mobilnom kiosku u policijskoj upravi.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Hrvatska uvodi mobilnu aplikaciju Certilia, koja će građanima omogućiti pristup javnim uslugama, korištenje mobilnog digitalnog identiteta i udaljeno potpisivanje dokumenata koje se prihvaća kao vlastoručni potpis. Građani će zahvaljujući Certiliji moći digitalnim putem predati zahtjeve za izdavanje putovnica i vozačkih dozvola, prijaviti novorođenče, upisati dijete u dječji vrtić te koristiti sve ostale usluge u sustavu eGrađani. Početkom kolovoza prošle Hrvatska je uvela nove u sklopu Digitalne agende za Europu. Za korištenje nove aplikacije potrebno je aktivirati eOsobnu iskaznicu i zatražiti mobilni identitet. Aplikaciju će biti moguće aktivirati i na mobilnim kioscima u policijskim upravama. Projekt je financiran u sklopu inicijative Europske unije NextGenerationEU i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti Republike Hrvatske.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.