Sidebar Menu

Datum objave: 28. Rujan 2022

DOMAĆE U VRTIĆE / Četiri LAG-a iz Šibensko-kninske i Zadarske županije uvode lokalne poljoprivredne proizvode u dječje vrtiće

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uvođenje novih zdravih namirnica i povećanje potrošnje proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača, projekt je koji uz financijsku potporu EU provode četiri Lokalne akcijske grupe iz Šibensko – kninske i Zadarske županije; „Laura“, „Bura“, „More 249“ i „Krka“. Projekt u ukupnom procijenjenom iznosu 465.409,74 HRK sufinancira se iz EU Podmjere 19.3. „Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a“. 
Svrha projekta je stvaranje preduvjeta za uvođenje novih namirnica i povećanje potrošnje proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u dječjim vrtićima na području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Specifični cilj projekta je povećanje važnosti zdrave prehrane od najranije dobi te poticanje osviještenosti uključivanja sezonskih i lokalnih namirnica u predškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama kroz promociju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina.
Zajednička aktivnost svih partnera na projektu je izrada studije o mogućnostima povećanja potrošnje te uvođenja novih namirnica i proizvoda lokalnih poljoprivrednih proizvođača u predškolske odgojno-obrazovne ustanove. Očekuje se kako će studija ponuditi zaključke i preporuke o najboljim modelima i načinima za povećanje potrošnje lokalnih i sezonskih namirnica i proizvoda s mogućnošću daljnje primjene na ostale ustanove koje pružaju uslugu prehrane.
Uz izradu studije, projektom će se realizirati edukativne kulinarske radionice za kuharsko osoblje vrtića te će se izraditi dječja kuharica. Za predstavnike OPG-ova organizirat će se će se aktivnosti informiranja i povezivanja kako bi poljoprivrednici stekli znanja i vještine potrebne za unapređenje održivog poslovanja i povećanje konkurentnosti. Provedbu projekta će popratiti promotivne aktivnosti koje uključuju izradu edukativno-promotivnih materijala te animirani i promotivni video.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.