Sidebar Menu

Datum objave: 20. Rujan 2022

PREVARA / Inspekcija kaznila Orgulu zbog lažiranja ekstradjevičanskog ulje, treću kategoriji prodavali kao prvu

Diana Ferić
Diana Ferić

Inspekcijskim nadzorom izvršenim početkom travnja u supermarketu Plodine u Koprivnici, utvrđeno je da se u prodaji nalazi ekstra djevičansko maslinovo ulje oznake Tradicija od jedne litre s navodom najbolje upotrijebiti do 17. lipnja 2022., javlja epodravina. Riječ je o tvrtki Orgula oz Splita čiji se proizvodi nalaze i u trgovinama u Šibeniku.

Pri nadzoru je izvršeno uzorkovanje spomenutog ulja, a analizom i ocjenjivanjem mjerodavnih službi utvrđeno je da uzorak maslinovog ulja ne odgovara deklaraciji na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. 

Poljoprivredni inspektor je potvrdio da izuzeti uzorak maslinovog ulja nije bio u skladu sa zahtjevima kvalitete kategorije ekstra djevičanskog maslinovog ulja i da je riječ o kategoriji ulja lampante, a što je 3. kategorija maslinovog ulja i nije u kategoriji ekstra djevičanskog maslinovog ulja niti djevičanskog maslinovog ulja.

Orgula Grupi izrečena je novčana kazna u iznosu od 15.000, dok je direktoru Zekanu izrečeno 4500 kuna kazne. 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.