Datum objave: 12. Rujan 2022

KARDINAL BOZANIĆ: Domovina trpi pod sebičnim prohtjevima zemaljskih gospodara koji se koristite i vezama iz propalog režima i ne prežu pred korupcijom, tom rak-ranom našega društva.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

-Ljubav koja je razapeta povezala nebo i zemlju najsnažniji je pokazatelj brige za dar zemlje, domovine, zajedničkoga doma koji trpi pod sebičnim prohtjevima zemaljskih gospodara koji ne čuju vapaj poniženih, gladnih i nemoćnih. Ti zemaljski gospodari umreženi su lancima, mogu se lako koristiti i vezama iz propalog režima, a ne prežu pred korupcijom, tom rak-ranom našega društva. Kao vjernici želimo se nadati da se društveni virus korupcije može pobijediti, - kazao je Kardinal Bozanić u propovijedi euharistijsko slavlje danas je predvodio na 20. hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.
Zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu održa
no je pod geslom: Hvala ti, Majko, uvijek uz nas budi. Tko će nam pomoći, ako ne ti?, Kardinal Bozanić kazao je kako su zavjetna hodočašća uvijek prilika obnove naših osnovnih života i obnove Crkve jer se pri tomu vraćamo Bogu i iznova doživljavamo koliko smo dragocjeni.
-
Sigurnost da je Bog vjeran i milosrdan ne bi trebala nikoga navesti na lakomisleno i površno ponašanje, misleći: Radit ću što želim, živjet ću bez ikakvih načela i obveza, a Bog će mi ionako oprostiti, rekao je kardinal u propovijedi te ističući da Božju ljubav lakše vidimo i osjećamo u susretu s Blaženom Djevicom Marijom, naglasio da je korupcija rak-rana našega društva.
-Ljubav je pokretač otvorenosti otajstvu života, poštivanju začete djece. Ljubav je pokretač prihvaćanja i brige za svaki ljudski život. Ljubav koja je razapeta povezala nebo i zemlju najsnažniji je pokazatelj brige za dar zemlje, domovine, zajedničkoga doma koji trpi pod sebičnim prohtjevima zemaljskih gospodara koji ne čuju vapaj poniženih, gladnih i nemoćnih. Ti zemaljski gospodari umreženi su lancima, mogu se lako koristiti i vezama iz propalog režima, a ne prežu pred korupcijom, tom rak-ranom našega društv
a, ali to traži intenzivniji angažman svih, počevši od državnih i lokalnih vlasti, do pojedinih građana. Naime, Bog je zemlju darovao svima, da se njome služimo, da ju čuvamo i svojim djelima proslavljamo stvoritelja.

Iz kategorije: Vijesti