Datum objave: 05. Rujan 2022

NOVE TEHNOLOGIJE U NASTAVI / U Šibeniku počela Ljetna škola na kojoj sudjeluju profesori s četiri ugledna sveučilišta i s Veleučilišta Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Profesori s četiri inozemna sveučilišta te šibenskog Veleučilišta sudjeluju na ljetnoj školi  u Šibeniku koju je pod nazivom DEI (Digitial Education Innovation), u sklopu Erasmus+ projekta CodeIT organiziralo veleučilište u Šibeniku. Školu je otvorio dekan šibenskog veleučilišta Ljubo Runjić, a trajat će do 9. rujna. 

Runjić je svim sudionicima zaželio ugodan boravak u Šibeniku, gradu bogate kulturne baštine te je izrazio nadu da će razmjena iskustava i znanja u toj školi i zaključci do kojih dođu pomoći unaprjeđenju nastave i rada sa studentima.  
Glavni cilj  učenje o novim metodologijama nastave koje se mogu primijeniti u online učenju.
„To je i cilj samog projekta, koji je namijenjen isključivo nastavnicima, da se radi na metodologijama koje su prikladne za online učenje. S nama je 25 kolega s partnerskih sveučilišta. Danas ćemo predstaviti platforme pogodne za online učenje s primjerima dobre prakse te puno radionica. Proučavat ćemo moderne tehnologije za online učenje kao što je projektno-orijentirana nastava, dakle, nastava usmjerena na istraživanje i imat ćemo, također, goste predavače u srijedu”, kazao nam je prodekan za poslovanje Frane Urem, inače, koordinator cijelog projekta.
 
Uz šibensko Veleučilište u tom projektu sudjeluje i prestižni  LUISS Guido Carli (Italija), University of Aveiro (Portugal), Lodz University of Technology (Poljska) i University of Žilina (Slovačka). Pridruženi partner ljetne škole je tvrtka Oracle. 
„Došla sam ovdje upoznati kako digitalne inovacije mogu pomoći u našem online predavanju te kako studentima na najbolji mogući način prenijeti znanje uz pomoć dostupnih online alata „, kazala je nastavnica Blerina Sinaimeri iz Rima, koja je u Šibeniku po prvi put.
Profesor Joao Fonseca ss Sveučilišta Aveiro u Portugalu prvi put je u takvoj školi.
„Uživam u vašem gradu i prvi put sam na ovakvoj edukaciji te se nadam steći nova znanja koja će mi pomoći u online nastavi. Ovo je dobra prilika da usavršimo svoje tehnike predavanja”,  rekao je novinarima.
To je četvrta i do sada najveća ljetna škola u organizaciji Veleučilišta u Šibeniku i spada među najznačajnija regionalna događanja takve vrste u ovoj godini.
„Veleučilište se pokušava pozicionirati po pitanju organiziranja ljetnih škola. Imamo blagodat, kako sudjelujemo u Erasmus partnerstvima da ona uključuju organiziranje ovakvih ljetnih škola koje pomažu i nama nastavnicima što je posebno došlo do izražaja u ove zadnje dvije korona godine kada smo svi bili prisiljeni raditi online i s novim tehnologijama. Ovo je važno za nas nastavnike, ali i za naše  studente”, objasnila je  doktorica znanosti Ivana Kardum Goleš.
Iz kategorije: Vijesti