Datum objave: 03. Rujan 2022

DANI HRVATSKOG TURIZMA / U Šibenik početkom listopada stiže tisuću turističkih djelatnika i stručnjaka iz turizma

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dani hrvatskog turizma (DHT), tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske radiotelevizije, održat će se od 6. do 8. listopada u Šibeniku u turističkom naselju Amadria park Šibenik. Ovogodišnji događaj okupit će brojne stručnjake iz turizma i drugih djelatnosti vezanih uz turizam te su stoga organizatori pripremili niz zanimljivih događanja.

, najavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice na sastanku s turustičkim djalatnicima u Rapcu. Govorilo se i o javnim pozivima koje će Hrvatska turistička zajednica raspisati tijekom jeseni za turistički nedovoljno razvijena područja i na koje će svoje projekte moći aplicirati turističke zajednice.

Predstavljen je i dosadašnji tijek izrade Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine, a razgovaralo se i o radu te funkcioniranju sustava eVisitor koji će biti nadograđen i unaprijeđen.

"Glavni dio sezone je iza nas, a uz odlične rezultate na nacionalnoj razini svakako valja naglasiti odličan rezultat Istre, jedine regije na obali koja je u dosadašnjem dijelu godine ostvarila rast turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Vjerujemo i u vrlo dobru posezonu, a usporedno krećemo i s intenzivnim pripremama za 2023. godinu", kazao je Staničić.

Promocija postsezone

Najavio je kampanje i promotivne aktivnosti za postsezonu na tržištima poput Njemačke, Slovenije, Mađarske i Italije, a u fokusu će, kako je rekao, biti i domaće tržište na kojem će i ove godine u listopadu biti aktivna akcija Mjesec hrvatskog turizma, odnosno projekt u sklopu kojeg će hrvatski građani, kao i svi ostali gosti koji se zateknu u našoj zemlji, moći koristiti brojne turističke usluge i proizvode po povoljnijim cijenama.

Iz kategorije: Vijesti