Sidebar Menu

Datum objave: 03. Rujan 2022

TUGA NEIZMJERNA / Mnogi Šibenčani ispratili malu Kiaru Goršić koja je osvojila srce Hrvatske na posljednji počinak

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Djevojčica koja je osvojila srce Hrvatske, osmogodišnja Kiara Goršić pokopana je jučer poslijepodne na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku. Kiara je izgubila bitku s teškom bolesti 26. srpnja u SAD-u, gdje se nalazila na liječenju. Na posljednji počinak ispratili su je brojni Šibenčani.

Podsjećamo, Kiari je u ljeto 2021. dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Da bi joj pružili priliku za život, njezini roditelji pokrenuli su akciju za prikupljanje novca za njezino liječnje u Americi, a u rekordnom se roku skupilo 18 milijuna kuna. Nakon približno godinu dana terapija i muke, njeno slabo tijelo nije uspjelo izdržati.  Kiara Goršić rođena je 22. listopada 2014. i slavi rođendan zajedno sa šibenskim velikanom Draženom Petrovićem. Vesela i zaigrana curica, velikog srca, trebala je krenuti u prvi razred osnovne škole, no onda je stigla teška dijagnoza i život joj je okrenut naopako. Krajem srpnja 2021. dijagnosticiran joj je difuzni gliom središnje linije, visokog gradusa. Ni Kiara, ni njezina obitelj nisu se predavali. No, okrutna bolest bila je, nažalost, jača. - Koliko god liječenje bilo nesigurno i "eksperimentalno", samim time što je Kiara bila u klinici, tumor je puno više razumljiviji, nego što je bio prije. Njena muka, koliko god bila bolna, omogućila je idućim pacijentima lakše liječenje. Koliko god bila šokantna, njezina je bolest ujedinila prvo Šibenik kao nikada do sada oko jedne osobe, a poslije i dobar dio Hrvatske. I zato, kada drugi put vidiš da se traži pomoć za neko dijete, nemoj okrenuti glavu, sjeti se da si pomogla/pomogao Kiari Goršić i boljem razumijevanju tumora, a samim time i bližem pronalasku terapije. Jer jednog dana kada se otkrije terapija za ovaj tip tumora, znati ces da si i ti pomogao – stoji u zahvali na Facebook stranici "Kiara želi život", objavljenoj nakon njezine smrti.

FOTO: Duško Jaramaz, Pixsell

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.