Datum objave: 31. Kolovoz 2022

NEMA PUNO POMOĆI / Ekstremne temperature, a ne ventilacijski sustav krive su za nesnošljivu vrućinu u podzemnoj garaži ispod Poljane ovog ljeta

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ventilacijski sustav u podzemnoj garaži ispod Poljane u Šibeniku bio je tema Aktualnog sata jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika. Inicirala ju je svojim vijećničkim pitanjem vijećnica SDP -a Gordana Cvjetković. „ Situacija je u podzemnoj garaži ovog ljeta bila kritična, nesnošljiva, posebno na trećoj etaži garaže. Bilo je jako vruće i zagušljivo od ispušnih plinova. Ne znam što je zakazalo, ali to je nedopustivo”, kazala je.

Gradonačelnik Burić nije baš dobro prihvatio to pitanje i pokušao je objasniti kako je sve u najboljem redu. „ Podzemna garaža je prošla tehnički pregled. Svi sustavi u njoj funkcioniraju kako su programirani, a to što se događa je viša sila jer se garaža nalazi odmah ispod trga i takva situacija u njoj nije neuobičajena za ekstremnih vrućina. Tu se ništa ne može učiniti”, kazao je.

Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika bio je malo pomirljiviji. Ponovio je kako sustavi za ventilaciju rade onako kako su programirani. „Sustavi se uključuju automatski i periodično. U vrijeme ekstremnih vrućina bila bi u garaži isto visoka temperatura da se sustav i češće uključuje, ali sljedeće godine ćemo ga ipak programirati da radi duže i češće pa će atmosfera možda biti podnošljivija. Možemo se tješiti da će barem kod niskih temperatura ove zime u garaži biti ugodno”, našalio se na kraju  Mileta.

Iz kategorije: Vijesti