Datum objave: 29. Kolovoz 2022

PLJAČKA INE / Umirovljenik koji je sa sinom opljačkao Inu za pola milijarde kuna suprug je poznate šibenske obrtnice i trgovkinje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

„Lešinari, lešinari ” doviknuo je jučer novinarima uhićeni umirovljenik, otac Damira Škugora, glavnog aktera afere u kojoj su Inu  i još jednu trgovačko društvo opljačkali za više od milijardu kuna dok su ga prebacivali na ispitivanju u zgradu Suda u Zagrebu. Time je izazvao dodatno ogorčenje i zgražanje javnosti. Riječ je o čovjeku preko čijeg računa se prao opljačkani novac i koji je  kao umirovljenik, maslinar na računu imao pola milijarde kuna. "Ako su novinari lešinari što je onda on i drugi akteri te najveće pljačke u Hrvatskoj do sada?”, upitao se na svom Facebook profili novinar Ivan Hrstić.

Taj  uhićeni i osumnjičeni umirovljenik je Dane Škugor, suprug poznate šibenske obrtnice Rade Škugor, jedne od najstarijih aktivnih obrtnica u Šibeniku koja već godinama ima dućan metražne robe i pozamanterije. Najprije je radila u Robnoj kući Centar, a sada ima poslovni prostor u blizini šibenske tržnice. Otkako je otkrivena ta afera u dućanu je nema. Suprug Dane je do umirovljenja radio u stanici za Tehnički pregled u Šibeniku. Stanuju u obiteljskoj kući u Dubravi. Navodno imaju i apartmane i bave se turizmom. Oboje su, kako pričaju mještani, veliki vjernici i stalno su bili  u prvim redovima na misama.  U sudskom registru je vodljivo da je u djelatnosti njezine tvrtke 3D Company koja se bavila trgovinom 2021.godine dodano niz djelatnosti vezanih za energiju i trgovinu ukapljenim plinom. 
U velikoj akciji USKOK-a i policije u subotu je, kao što je poznato, uhićeno nekoliko ljudi za koje se sumnja da su počinili kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju, sve u sastavu zločinačkog udruženja te kaznena djela pranja novca. 
 Konkretnije, riječ je o poslovanju na štetu INA-e. Uhićenima je na računima blokirano oko 800 milijuna kuna, što je znatno više nego što se procjenjivalo u početku. Uhićen je jedan od direktora u INA-i, šef Hrvatske odvjetničke komore i bivši šef hrvatske MMA lige. Sve ih se tereti za pranje novca tako da su u transakcijama prirodnim plinom na štetu dva trgovačka društva pribavili korist veću od 800 milijuna kuna.
Zadržani su mjesec dana u pritvoru.
FOTO: Screenshot, N1
Iz kategorije: Vijesti