Datum objave: 25. Kolovoz 2022

ŠIBENIK DOBIVA JOŠ JEDNU STRATEGIJU RAZVOJA / Prijedlog strategije predstavljen danas Partnerskom vijeću urbanog područja Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut danas je održana 2. sjednica Partnerskog vijeća urbanog područja Šibenik, u sklopu procesa izrade ''Strategije razvoja urbanog područja Šibenik za razdoblje 2021.-2027.''

Članovima tog partnerskog vijeća predstavljen konačni nacrt Strategije, priopćili su iz Ureda gradonačelnik no ne navodi se što taj prijedlog strategije donosi.

Direktorica tvrtke Urbanex d.o.o. Ivana Katurić održala je prezentaciju kojom je informirala prisutne o ITU mehanizmu za trenutno financijsko razdoblje, kao i odrađeno po pitanju Strategije razvoja urbanog područja Šibenik.

Sažeto je predstavljena sveobuhvatna Analiza stanja u kojoj su, kroz participativni proces, detektirani izazovi i problemi urbanog područja. Prezentirana je i vizija, kao i strateški okvir koji se sastoji od prioriteta i posebnih ciljeva, mjera i aktivnosti, kao i Akcijski plan Strategije, stoji u priopćenju.

Partnersko vijeće urbanog područja Šibenik ima 32 člana iz javnog, privatnog i civilnog sektora iz svih jedinica lokalne samouprave u obuhvatu urbanog područja, a sukladno ispunjenim kriterijima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, uz grad Šibenik, to su i grad Skradin te općina Bilice.

Strategija razvoja urbanog područja Šibenik izrađuje se kao preduvjet za korištenje sredstava iz ITU mehanizma, koji je usmjeren na urbana područja te uključuje lokalne razine u proces osmišljavanja integriranih projekata fokusiranih na konkretne probleme i potrebe urbanog područja“, kazao je gradonačelnik Burić te izrazio zadovoljstvo što je Šibenik u visokoj fazi pripreme za ITU.

Prisutni članovi Partnerskog vijeća, nakon provedenog glasovanja, jednoglasno su dali pozitivno mišljenje na konačni nacrt Strategije. Pozitivnim su ocijenili i provedbene dokumente te strategije i to Komunikacijsku strategiju i Komunikacijski akcijski plan, kao i  Cjelovitu analizi stanja i Strateški okvir, a koji su sastavni dijelovi Strategije.

Sljedeći korak je provođenje postupka javnog savjetovanja, a u konačnici Strategiju treba potvrditi i Gradsko vijeće grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti