Datum objave: 17. Kolovoz 2022

LIJEPA GESTA / Njemački bogataš Wurth pružio okrijepu dobrovljnim vatrogascima iz Zlarina koji su gasili požar na Kaknu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dobrovoljni vatrogasci iz Zlarina koji su gasili jučer požar na otoku Kaknu pohvalili su na Facebooku njemačakog bogataša koji im je sa svoje jahte, usidrene ispred tog otoka, pružio osvježenje, ali neki mediji su to prenijeli kao kritiku tamošnjim ugostiteljima.

Opet Kakan, opet mi, samo u društvu kolega iz JVP ŠIbenik i DVD Zablaće ovaj put, stotinjak metara od lokacije zadnjeg gašenja i naravno opet vrh brda. Jako jugo, zahtjevan teren, tri fire bossa u zraku, relejna dobava s dvije pumpe i cca 450 m cijevi. Zanimljiva i iscrpljujuća intervencija. Osvježenje su nam smirajem dana ponudili s mega jahte Vibrant Curiosiity, koja je na slici, vlasništvo njemačkog poduzetnika Reinholda Wurtha.”, napisali su. Nakon što je to objavljeno kao kritika tamošnjim ugositeljima objasnili su:

Hajdemo razjasniti nešto. Nismo imali pojma da će ova objava pobuditi toliku medijsku pozornost. Kako to obično biva, traže se i nađu bombastični naslovi, iz konteksta se izvadi nešto što će se klikati. Pravu izjavu su tražili i dobili je, jedino iz 24 sata.. Poanta autora objave nije bila ocrniti lokalne ugostitelje nego ukazati na toplu ljudsku gestu, s kakvima se često susrećemo i da nije riječ o njemačkom milijarderu, koga bi to zanimalo uopće? Ako smo nespretnošću nanijeli bilo kakvu štetu lokalnim ugostiteljima, iskreno se ispričavamo”, napisali su.

 

Iz kategorije: Vijesti