Sidebar Menu

Datum objave: 17. Kolovoz 2022

NE ISPLAĆUJU PLAĆE / U Hrvatskoj 1499 poslodavaca ne isplaćuje plaće. Među njima su samo tri poslodavca iz Šibensko – kninske županije.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Porezna uprava Republike Hrvatske objavila je popis poslodavaca odnosno pravnih osoba koji ne isplaćuju plaće redovno ili naknadno tri mjeseca uzastopno. Na popisu su se našlo čak 1499 poslodavaca, odreda malih i mikro tvrtki koje zapošljavaju 2072 radnika. U većini slučajeva riječ je o tvrtkama koje imaju samo jednog zaposlenika, u pravilu osnivača i vlasnika tvrtke. Na popisu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće i ne podmiruju pravovremeno dospjele obveze samo su tri tvrtke iz Šibensko – kninske županije koje su registrirane u Šibeniku, Badnju i Prvić Luci.
Porezna uprava, odnosno Ministarstvo financija odlučilo je objaviti popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaće r
adi poticanja poslodavaca na pravovremeno ispunjavanje njihovih dospjelih obveza prema radnicima i osiguranja povjerenja građana u djelovanje pravne države, poštivanje pravnog poretka kao i omogućavanja bolje kontrole primjene odredaba Zakonu o radu koje se odnose na obvezu isplate plaće.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.