Sidebar Menu

Datum objave: 15. Kolovoz 2022

SVETKOVINA VELIKE GOSPE U VRPOLJU / Šibenski biskup Tomislav Rogić: „Došli smo danas u Vrpolje došli Gospi da nam učvrsti vjeru, da ojača nadu i pouzdanje.”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prigodom svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo ili Velike Gospe misno slavlje u marijanskom svetištu Šibenske biskupije Vrpolju koje je započelo procesijom sa čudotvornom Gospinom slikom, predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.
-Ovaj nas Marijin blagdan posebno okuplja ovdje u Vrpolju već tolika stoljeća. Razne nedaće nisu umanjile želju vjerničke duše da dođe nebeskoj Majci i ovdje potraži mir duše u skrušenoj ispovijedi i pomirenju s Bogom. Da Gospi molitvom prinese sve svoje muke i potrebe, da zatraži snage za nošenje životnog križa, da ispuni obećani zavjet i zahvali za primljena dobročinstva. Nitko kao Marija ne okuplja oko sebe čitave obitelji, spaja pokidane veze, vraća ljubav i vjernost, razumijevanje i velikodušnost, prihvaćanje i spremnost na žrtvu iz ljubavi – zato ju i nazivamo Kraljice obitelji. I danas žarko molimo Gospu za naše kršćanske obitelji da sačuvaju vrijednosti svete vjere i uspješno ih prenose na mlađe, odgajajući ih da ljube Boga i bližnjega kako nas je Krist učio. Kraljice obitelji sačuvaj naša ognjišta, njihovu životnost i okrenutost Bogu u vjeri, nadi i ljubavi. Daruj naše obitelji i novim duhovnim zvanjima koja će se velikodušno staviti na raspolaganje Bogu, njegovoj Crkvi i narodu“, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić te kazao kako smo danas u Vrpolje došli Gospi da nam učvrsti vjeru, da ojača nadu i pouzdanje i da nas nauči istinski ljubiti i Božju volju ispunjavati.


-Marijinu životu, kazao je biskup Rogić, vjeri, kušnjama, pouzdanju i patnjama koje je ona prošla, svaka vjernička duša može tražiti i iščitavati i svoje životne staze. Da Gospodinu predamo svoje strahove i Marijinom vjerom prihvatimo kušnje. Da Gospodinu predamo svoje boli i Marijinom nadom iščekujemo blagoslovljen ishod, okretanje na dobro i onoga što nas pritišće. Da Gospodinu predamo svoje slabosti, grijehe, propuste, razne stranputice i grešne navike, te da po Mariji, Majci Milosrđa, Božje milosti i Majci Nade i mi uzmognemo s Marijom klicati, veliča duša moja Gospodina – velika mi djela učini Svesilini, sveto je Ime njegovo.Gospa Uznesena na Nebo jasno pokazuje konačni cilj na koji smo pozvani i samo kroz taj poziv na vječni život s Bogom, kroz taj pogled, možemo jasnije vidjeti svoje živote, svoje radosti i žalosti, svoje mane i vrline, svoje nevolje i kušnje, svoje želje i nagnuća.
Biskup je pozvao vjernike da osnažuju vjeru u vjeri nebeske Majke: -Majke proslavljene poslije svih iskušenja koja je prošla. Radost Neba ne da se s ničim uspoređivati. Snaga vjere u Božju dobrotu kadra je sve pobijediti. Gospe koja kidaš okove svake zarobljenosti isprosi nam tu snagu vjere, to predanje u ruke Božje koje se ustrajno nada spasenju. To pouzdanje koje Mariju nosi prema Nebu, Bogu zauvijek, neka budu i naša životna krila kojima prelijećemo kušnje zemaljske prolaznosti. Marijin zagovor neće izostati. Utječemo se Tebi, koja svijetliš na našem putu kao znak spasenja i nade, o blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo, -zaključio je biskup Tomislav Rogić.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.