Datum objave: 10. Kolovoz 2022

DOBRA VIJEST ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA / Grad Šibenik osigurao novca za 46 pomoćnika u nastavi u devet šibenskih osnovnih škola

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik posredstvom Europskog socijalnog fonda, nastavlja projekt financiranja pomoćnika u nastavi i stručnog komunikacijskog posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju, a uskoro bi Grad Šibenik kao korisnik trebao sklopiti Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava na 12 mjeseci, do sredine srpnja 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.265.090,00 kn. Bespovratni udio je 85 %, dakle 1.925.326,50 kn, dok će se ostatak sredstava osigurati iz gradskog proračuna.

U sklopu projekta osigurat će se rad 46 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika u školskoj godini 2022./2023. za 47 učenika u devet osnovnih škola na području grada Šibenika.

Cilj ovog projekta je osiguravanje podrške učenicima s teškoćama u razvoju za kvalitetno uključivanje u redovni odgojno-obrazovni sustav, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje kroz uvođenje educiranih pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika. Osim toga, 47 osoba će dobiti priliku zaposlenja te steći nove vještine kroz edukaciju i iskustvo u radu s djecom.

Iz kategorije: Vijesti