Sidebar Menu

Datum objave: 05. Kolovoz 2022

100 GODINA JADRIJE / Mladi umjetnik, jadrijsko dite Toni Živković naslikao mural starog broda Jadrije, navrla sjećanja brojnih jadrijaša

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mural legendarnog broda "Jadrija" na stražnjem zidu čuvenih šarenih kabina koji oslikava mladi šibenski slikar Toni Živković privukao je veliku pažnju jadrijaša pa bi da nije bilo njihovih stalnih zapitkivanja i slikanja pokraj murala možda bio završen I jučer. Slikar će ga, kako nam je kazao dovršiti dana, kako bi bio spreman za središnju proslavu 100. rođendana gradskog kupališta Jadrija koja će biti sutra 6. kolovoza na dan njezinog osnivanja.

Toni je od rođenja jadrijaš jer mu obitelj ima na Jadriji kuću, ali brod Jadriju ne pamti.
Taj brod Jadriju nisam nikada vidio. Plovio je prije nego što sam se ja rodio. Ima I malo njegovih fotografija. Prikupio sam ih svega nekoliko,a ova slika je kombinacija detalja koje sam s njega izdvojio”, kazao nam je ta 25 – godišnji Šibenčanin s diplomom Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci na kojoj radi kao asistent.

Toni taj mural slika volonterski a boju je osigurala TZ Grada Šibenika. Gledajući ga na zidu kabina mnogim starijim jadrijašima došlo je da u njega uskoče kao što su to radili prije nekoliko godina

Brod Jadrija koji je prevozio generacije Šibenčana na Jadriju natrag u Šibenik plovio je na toj relaciji od pedesetih godina prošlog stoljeća do Domovinskog rata. Izgrađen je u betinskom brodogradilištu 1954. godine, a danas, obnovljen u mini kruzer prevozi turiste.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.